Hakkında
Doç. Dr. Adem Arman, Bolu-Mengen doğumludur. Türkiye’nin ilk aşçılık okulu olan Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Yiyecek İçecek İşletmeciliği ön lisans ve Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans eğitimlerini tamamlamıştır.Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi olan Arman, aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Müdürüdür.Deneyimsel Gastronomi Kongresi’nin kurucusu ve Culinary Forum organizasyonunun yürütücüsüdür. Çalışma alanları arasında deneyimsel gastronomi, gastronomik miras, yerel ürünler ve mutfak kültürü yer almaktadır.E-posta: [email protected]