Mutfakların en sevilen ve her yörede bilinen lezzetlerinden 'Arpa Şehriye Çorbası'nı sizlerle paylaşıyorum.
İzmir ve çevresinde ramazan ayında en çok yapılan yemeklerden biridir ekmek dolması. Bu yemek için mahalle fırınlarında özel dolmalık ekmek bulunur. Tariflerin her ilçede farklılık gösterdiği bu dolmada siz de damak tadınıza göre yeşil biber, kırmızı biber, domates ekleyerek harcınızı hazırlayabilirsiniz. Ekmek dolması tarifi nasıl yapılır?
Yumuşacık, ağızda dağılan nefis Pasafora Tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Pasafora aslında bir meyveli kurabiyedir. Bu meyveli kurabiyeyi şerbetleyerek bir tatlı haline getirebilir veya sadece kurabiye olarak tüketebilirsiniz. Pasafora tatlısı nasıl yapılır? Pasafora tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram tatlılarına alternatif olacak, enfes lezzete sahip bu şerbetli tatlı tarifini evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz! Tam kıvamında Pasafora tatlısı tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!
Bugün Türk mutfağında hala popülerliğini koruyan komposto, kültürel mirasımızın bir parçası olarak değerini sürdürmektedir. Kompostonun kökeni, Orta Asya Türk kültürüne dayanmaktadır ve zamanla Osmanlı İmparatorluğu'nun büyüklüğüyle birlikte farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanmıştır. Genellikle su, şeker, taze meyvelerden yapılan komposto, Ramazan ayında iftar sofralarında, bayramlarda ve özel günlerde ikram edilmiştir. Peki, meyveli komposto tarifi nasıl yapılır? Karışık meyveli komposto yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü komposto tarifi…