Bugün Ne Pişirsem?

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
17.05.2019
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi

Mutfakların en sevilen ve her yörede bilinen lezzetlerinden 'Arpa Şehriye Çorbası'nı sizlerle paylaşıyorum.

30 Dakika
2-4 Kişilik
55B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
24.04.2020
Revani Tarifi

En güzel revani tatlısı: tam ölçülü revani tarifi nasıl yapılır? Revani tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

50 Dakika
6-8 Kişilik
131B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
14.01.2021
Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?

25 Dakika
2-4 Kişilik
197B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
26.02.2021
Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır? Barbunya pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir? Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

45 Dakika
4-6 Kişilik
157B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
08.12.2023
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)

Lif deposu bulgurla hazırlayabileceğiniz en lezzetli geleneksel tariflerden biri meyhane pilavıdır. Türk mutfağının özgün tatlarından olan meyhane pilavı, bulgur, domates, soğan ve biberin mükemmel uyumuyla öne çıkar. Salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen, aynı zamanda lokanta usulü bulgur pilavı adıyla da anılan bu lezzet, özellikle meyhane ve lokanta menülerinde sıkça karşımıza çıkar. İçerisine et ya da tavuk eklenerek de zenginleştirilebilen bu tarif, ailenizle veya misafirlerinizle paylaşmak için harika bir seçenektir. Orijinal meyhane pilavı yapmanın püf noktalarını öğrenerek, bu güzel lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz.

50 Dakika
6-8 Kişilik
213B Görüntüleme