20 Mayıs tarihinde Ankara Beypazarı Meslek Yüksekokulu’ndaydık! Aşçılık öğrencileriyle bir araya geldiğimiz bu özel günde, lezzet ve bilimin kesişiminde keyifli bir yolculuk oldu.
01.06.202520 Mayıs 2025 tarihinde Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Demo Şefi Simay Başural tarafından “Gastronomide Ar-Ge ve Demo Uygulamaları: Yaratıcılığın ve Bilimin Buluşma Noktası” başlıklı ilham verici bir seminer verildi.
Seminerde, gastronomide araştırma-geliştirmenin önemi, yenilikçi mutfak yaklaşımları ve yaratıcı sunum teknikleri ele alındı. Öğrenciler, akademik bilgi ile sektörel deneyimin buluştuğu bu oturumda yaratıcı mutfak kurgusuna dair değerli içgörüler edindi.
Eğitimin uygulama kısmında ise Pınar ürünleriyle hazırlanan kavanozda San Sebastian cheesecake tarifi uygulamalı olarak öğrencilerle paylaşıldı. Hem sunum hem lezzet açısından dikkat çeken bu modern yorum, seminere tatlı ve ilham dolu bir kapanış niteliği taşıdı.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...