Gastronomi dünyasına adım atmaya hazırlanan gençler için ilham verici bu buluşma, bilgiyle lezzetin ne kadar güçlü bir kombinasyon olduğunu bir kez daha gösterdi.
08.06.202528 Mayıs 2025 tarihinde Ordu Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte, gastronomi öğrencileri yaratıcı ve öğretici bir deneyimle buluştu. Demo Şefi Gülçin Kaya'nın verdiği “Gastronomide Ar-Ge ve Demo Uygulamaları: Yaratıcılığın ve Bilimin Buluşma Noktası” başlıklı seminer, öğrencilere gastronomide bilimsel düşüncenin ve inovasyonun önemini aktardı.
Seminerde; mutfakta araştırma-geliştirmenin rolü, yaratıcı ürün tasarımı süreçleri ve modern tekniklerle geleneksel tatların nasıl yeniden yorumlanabileceği gibi başlıklar ele alındı. Şef Gülçin Kaya, öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak, profesyonel mutfaklarda sürdürülebilirlikten yaratıcılığa uzanan pek çok konuya değindi.
Eğitimin ardından, Pınar ürünleriyle gerçekleştirilen tatlı uygulaması ise etkinliğe tatlı bir final kattı. Öğrenciler hem uygulamalı öğrenme fırsatı buldu hem de profesyonel bir şefle birlikte çalışma deneyimi yaşadı.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...