Şanlıurfa sokaklarında dolaşıp acıktınız mı? Ciğer kebabı denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Paflar Ciğer, tam anlamıyla bir lezzet durağı.
Urfa’da ciğer kebabı yemeden dönmek neredeyse imkansızdır; işte Paflar Ciğer de bu geleneğin en güzel temsilcilerinden biri. Tarihi atmosferi ve kendine has lezzetleriyle öne çıkan mekanda, menünün başrolünde kuzu ciğerinden hazırlanan şiş kebap bulunuyor. Ciğerler, herhangi bir marinasyona ihtiyaç duyulmadan, aralarına eklenen kuyruk yağı sayesinde mangalda yüksek ateşte lokum kıvamında pişiriliyor.
Burada sunum da lezzet kadar iddialı. Dumanı üzerinde masaya gelen ciğer şişler, sıcak lavaşların üzerine diziliyor; ister tabakta, ister dürüm halinde servis ediliyor. Yanında közlenmiş biber, bol yeşillik, sumaklı soğan salatası ve ayran gibi eşlikçilerle donatılan sofralar tam anlamıyla bir Urfa şölenine dönüşüyor.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.