Ozgur Ascioglu
Ozgur Ascioglu
Chef Des Rôtisseur / Instructor Chef-Owner / WSET3 / SCA3/ Okan University Gastronomy Master / Istanbul Culinary Studio

Hakkında

1980 doğumlu, İzmirli Eğitmen Demo Şef, Chef Des Rôtisseur (Chaine Des Rôtisseur) ve Istanbul Culinary Studio-Nişantaşı Mutfak Atölyesi'nin sahibi.15 yıl boyunca Ortadoğu ve Doğu Avrupa'da son olarak Suriye, Irak ve Ukrayna'da aralarında olmak üzere birçok ülkede Fox, AP, CNNİnt ve CBS News haber kanalları için Savaş muhabirliği ve kameramanlığı yaptı.2015 yılında tamamladığı Profesyonel Chef eğitimlerinin ardından Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde Yüksek Lisans yapan Şef Aşcıoğlu, aynı zamanda Chef Des Rôtisseur ünvanına sahiptir.Chef Maximilian Thomae'nin ekibinde, Metro Cash&Carry zinciriyle gerçekleştirdiği Profesyonellere yönelik Gastronomik Platform "Gastronometro" kurucu ekibinde yer aldı ve birçok açılış ve etkinliğe katıldı.Brüksel'de faklı ülkelerden gelen 150 şef ile birlikte her yıl International Taste And Quality Institude (ITQI) tarafından gerçekleştirilen Superior Taste Award Seçmelerinde Türkiye'yi temsil eden Şef Aşcıoğlu, halen Gastronomi etkinlikleri, kurumsal workshop, cheftable, tadım ve yemek eşleşmeleri konusunda çalışmalarını kendi kurduğu Istanbul Culinary Studio'da sürdürmektedir.Çeşitli dergilerde ve gazetelere Gastronomi yazıları yazmasının yanında, birçok TV projesinde yer almıştır. Yüksek Lisans tez konusu da olan "Sosyal Medya ve Gastronomi" konusunda sosyal medya iletişimine önem vererek hem son tüketicinin hem de gastronomi sektörünün, yerel değerler, mevsimsel ürünler, içecek ve yemek eşleşmeleri ve Dünya mutfaklarıyla Türkiye mutfağı Füzyonları gibi ilkeleri öne çıkarmaya çalışmaktadır.


İş Deneyimleri

Istanbul Culinary Studio - Instructor Chef/OwnerNisan 2016
Gastronometro / Metro- ChefHaziran 2015- Nisan 2016
Paylaşım bulunamadı

Paylaşım Bulunamadı!

Bu kullanıcının henüz bir paylaşımı bulunmuyor.