Şef Usulü

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Orijinal beşamel sos tarifi nasıl yapılır? Beşamel sos yapmanın püf noktaları nelerdir?

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 29B
  • 288
  • Kaydet

Kısık Ateş Akademi’de Bu Hafta: Fransız Mutfağının Vazgeçilmezi Beşamel Sos!

Her zaman eğitici ve öğretici içerikler sunmayı amaçlayan Kısık Ateş Akademi, gastronomi dünyasının temel taşlarından olan 5 ana sosu detaylı bir şekilde ele almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sizlerle Hollandez Sos yapımını paylaşmıştık. Bu hafta ise mutfakların olmazsa olmazı Beşamel Sos (Sauce Béchamel) ile serimize devam ediyoruz.

Fransız mutfağına ait olan ve beyaz soslar arasında özel bir yere sahip olan Beşamel Sos, özellikle lazanya, graten tarifleri ve fırın yemeklerinde sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda birçok farklı sosun da temelini oluşturur ve klasik mutfak tekniklerinde başlangıç noktasıdır.

Beşamel Sos nasıl yapılır? Hangi yemeklerde kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtlarını, adım adım tarif ve ipuçlarıyla anlattığımız bu videoda bulabilirsiniz ✨👇

 

Yorumlar (2)

Aynur Kesici
· 02.04.2022

Hayırlı RamazanlarSizin tariflerinizi 1 haftadır takip ediyorumAllah sizden razı olsun saygıdeğer hocamBen 12 Nisanda Kalfalık sınavına gireceğimFakat pek eğitimli öğrenci değilim maalesefEvde kendim araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.Aşçılık yapmayı çok istiyorumRüyalarımda bile çalışıyorumKeşke sizin gibi pröfesyönel bir Şeften eğitim alma şansım olsaydı.Göresel sınava 10 günüm kaldı ve ben hala kendime güvenemiyorum maalesef😔

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, öncelikle kendinize güvenmekten vazgeçmeyin 😊 Eminiz ki istediğiniz başarıyı elde edeceksiniz. Bu işe sıfırdan başlamak isteyenler için Kısık Ateş TV YouTube kanalımızda yer alan akademi videolarımız sizlere çok yardımcı olacaktır. Hem videolarımızdan faydalanın hem de bol bol araştırarak pratik yapmayı ihmal etmeyin. Bunların dışından sizlere her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarız, şimdiden başarılar 🤩🙏🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

392B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme