Şef Usulü

Fondue Nasıl Yapılır?

İspanya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden peynir fondünün kıvamı nasıl pürüzsüz olur? Hangi peynirler ideal bir lezzet sunar? Evde mükemmel bir peynir fondü hazırlamak için bilmeniz gereken tüm ipuçları yazımızda sizi bekliyor!✨

Fondue Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 38
  • 3
  • Kaydet

🧀Peynir Fondue Püf Noktaları:

✅Doğru peynir seçimi:

Fondünün lezzeti büyük oranda kullanılan peynirlerin kalitesine bağlıdır. Gruyère, Appenzeller ve Fribourg gibi İsviçre peynirleri geleneksel seçimdir. Bu peynirler eriyince hem aromatik hem de pürüzsüz bir kıvam verir. Eğer İsviçre peynirlerine ulaşamazsanız, eski kaşar veya tam yağlı kaşar peyniri kullanarak da lezzetli bir fondü hazırlayabilirsiniz.

Peyniri önceden hazırlayın:

Peynirleri rendelemek, erimeyi kolaylaştırır ve fondünün kıvamının topaklanmadan pürüzsüz olmasını sağlar.

Nişastanın önemi:

Mısır nişastası, fondünün pürüzsüz olmasına ve yağın peynirden ayrılmamasına yardımcı olur. Nişastayı soğuk fermente üzüm suyuyla açıp karışıma yavaşça eklemek önemlidir.

Sıcaklık kontrolü:

Peynirleri eklerken tavanın ısısı çok yüksek olmamalıdır. Fazla ısı, peynirin kesilmesine (yağın ayrılmasına) sebep olur. Düşük ateşte sürekli karıştırarak peyniri eritin.

Muskat cevizi dokunuşu:

Taze rendelenmiş muskat cevizi, fondüye sıcak ve hafif tatlımsı bir aroma katar. Az miktarda kullanılması yeterlidir.

Fondue seti kullanımı:

Fondüyü servis ederken sıcaklığını korumak için mumlu fondue seti idealdir. Eğer yoksa fondüyü kısık ateşte ve sürekli karıştırarak sıcak tutabilirsiniz.

Eşlikçiler:

Klasik fondü ekmekle servis edilir. Ekşi mayalı ekmeklerin kabuklu kısımları fondüye batırıldığında daha iyi sonuç verir çünkü kolayca dağılmaz. Haşlanmış bebek patates, salatalık turşusu, elma dilimleri ve sosisler de güzel eşlikçilerdir.

Peynir fondü nasıl yapılır? Peynir fondü yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için aşağıdaki videomuzu izlemeyi unutmayın! 👇

 

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

401B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

34B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

27B Görüntüleme