- Şef Usulü
- Mutfak Hazırlıkları
- Sade Yağ Nasıl Yapılır?
Sade Yağ Nasıl Yapılır?
Mutfaklarda giderek daha fazla tercih edilen sade yağ, tereyağının özünden elde edilen ve uzun süre dayanabilen bir yağdır. Sade yağ nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır? Sade yağ yapımının tüm detaylar için hemen tıklayın!
15.05.2020
- 92B
- 152
- Kaydet
Sade (Saf) Yağ Nedir, Nasıl Elde Edilir ve Nerelerde Kullanılır?
Sade yağ, tereyağının özünden elde edilen, mutfaklarda giderek daha fazla tercih edilen bir üründür. İçerisindeki süt ve su ayrıştırıldığı için sade yağ, bozulmadan uzun süre saklanabilir. Bu, özellikle buzdolabının olmadığı dönemlerde tereyağının ömrünü uzatmak için oldukça faydalıdır.
Sade yağ nasıl yapılır? Yapımı oldukça kolaydır. Örneğin, 1 kilo tereyağını bir tavada kısık ateşte eritin. Yağ kaynarken tortular dibe çöker ve üst kısımda köpükler oluşur. Köpükleri bir süzgeç veya kevgirle temizleyerek sade yağı elde edebilirsiniz.
Sade yağ özellikle özel yemeklerde ve tariflerde tercih edilir. Mutfakta kullanımı son derece pratik olan sade yağ, diğer yağlara göre daha uzun süre bozulmadan saklanabilir.
Uygulamalı anlatımı için, sizleri uzman şefimiz Fehmi Samancı ile baş başa bırakıyoruz! 👇

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!