Tarif

Airfryer'da Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan sofralarınızda iftar pidesi hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Fakir Glamair Chefry Airfryer ile Ramazan pidesi pişirirken zamandan tasarruf edebilir, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Airfryer’ın sağladığı hızlı pişirme yöntemi sayesinde, pide hamurunun dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık oluyor. Sağlıklı, lezzetli ve pratik geleneksel Ramazan pidesi tarifi için hemen tıklayın! 🍞✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Makine
Airfryer'da Ramazan Pidesi Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 14
  • Kaydet

Airfryer'da Ramazan Pidesi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pide Hamuru için:
100 ml Pınar Süt (ılık)
Pınar
100 ml su (ılık)
10 g instant kuru maya
20 g toz şeker
270 g un
8 g tuz
50 g Pınar Tereyağı (eritilmiş)
Pınar
Üzeri için:
20 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 adet yumurta sarısı
5 g çörek otu
5 g susam

Airfryer'da Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pide Hamuru için: Ilık sütü ve suyu bir kaseye alın. Üzerine kuru maya ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve mayanın aktifleşmesi için karışımı yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabına, un, aktive ettiğiniz mayalı karışım, tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Hamur homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazır olan hamurun üzerini streç filmle kapatın ve ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru şekillendirmek için, tezgaha hafifçe un serpin ve mayalanan hamuru alıp yoğurarak toparlayın. Ardından uzunlamasına bir şerit haline getirin ve dört eşit bezeye ayırın.
  • Pidenin üzeri için, bir kasede yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Parmaklarınızı, hazırladığınız yoğurtlu karışıma batırarak hamurun üzerine Ramazan pidesi şeklini verin. Üzerine karışımdan hafifçe sürün ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
  • Şekillendirdiğiniz hamurların üzerine bolca susam ve çörek otu serpiştirin.
  • Airfryer'ı 160°C'ye ayarlayın. Pideleri, yağlı kağıtla birlikte sepete yerleştirerek tek tek pişirin ve toplamda 15 dakika pişirme süresi verin. İlk 5 dakika sonunda, yağlı kağıdı çıkararak pidelerin altının daha iyi kızarmasını sağlayın.
  • Airfryer’dan çıkan pideleri sıcak olarak, yanında tereyağı ve taze çay ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Airfryer'da Ramazan Pidesi Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kullanılan Ekipmanlar:

Airfryer: Fakir Glamair Chefry Airfryer
https://www.fakir.com.tr/glamair-chefry-sicak-hava-fritozu?waw_keyword=glama

Çay Makinesi: Fakir Ceremony Çay Makinesi
https://www.fakir.com.tr/ceremony-cay-makinesi

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hurmalı Ramazan Pidesi Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Furkan Demiral
· 21.03.2025

İlk defa pide yapmayı denedim tatmin ediciydi 

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 21.03.2025

Harika, ilk denemede tatmin edici bir sonuç almanız çok güzel.😊 Ellerinize sağlık!🧡