Tarif

Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi

Antep yöresinin bir başka lezzeti ile karşınızdayım. Antep Usulü Yoğurtlu Patates yemeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi
Paylaş
  • 72B
  • 154
  • Kaydet

Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu eti
3 adet patates
3 diş sarımsak
200 g haşlanmış nohut
450 g süzme yoğurt
20 g un
5 g tuz
5 g karabiber
1 adet yumurta
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g nane
3 g aspir otu

Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir düdüklü tencerede, kuzu etlerini üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyla beraber 30-35 dakika haşlayın.
  • Dikkatlice tencerenin kapağını açıp, küp doğranmış patatesleri ve soyulmuş sarımsakları ekleyin.
  • Patatesler pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Terbiyesi için: ayrı bir tencerede süzme yoğurt, un, tuz, karabiber ve yumurtayı kısık ateşte çırparak karıştırın.
  • Bu karışıma, kaynattığınız et suyundan bir kepçe alın ve karıştırarak yoğurdun kesilmemesine özen gösterin.
  • Terbiye tamamen ısındığında, etli karışıma yavaşça ekleyerek yedirin. Ardından ocağın altını kapatın ve tencerenin ağzını açık bırakın.
  • Servis etmeden önce eritilmiş tereyağında nane ve aspir otunu karıştırın. İster tabakladıktan sonra yemeğinizin üzerine dökün, isterseniz de tencerenin içine karıştırarak servis edin.

Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi Püf Noktası

*Aspir, hem bitki şeklinde hem yağ şeklinde tüketilen bir bitki türüdür. Aynı zamanda yalancı safran olarak da adlandırılan bu bitki sarı ve turuncu renklerde karşınıza çıkabilir. Taze veya kuru olarak yemeklerde kullanılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kabaklama Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yöresel Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
121B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Etli Kuru Fasulye Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
482B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.