Tarif

Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal kabağı püresi, tatlılara veya içeceklere doğal bir tat ve renk katan harika bir malzemedir. Tatlılar için bal kabağı püresi tarifi: tatlılarda kullanılan kabak püresi tarifi nasıl yapılır? İşte tam kıvamında pratik bal kabağı püresi yapmanın püf noktaları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Bal Kabağı Püresi Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 31
  • Kaydet

Bal Kabağı Püresi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
885 g butternut bal kabağı
60 g esmer şeker
1 adet çubuk tarçın
2 g yenibahar
1 tutam muskat rendesi
300 ml içme suyu

Bal Kabağı Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küp küp kesilen bal kabaklarını ve diğer tüm malzemeleri tencereye koyup, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra süzgece alıp, çatalla hafifçe ezin.
  • Suyunu tamamen salana kadar 4-5 saat beklettikten sonra tatlılarda veya içeceklerde kullanabilirsiniz.
  • Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Bal Kabağı Püresi Tarifi Püf Noktası

*Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Meyveli Komposto Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Karışık Turşu Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
Badem Unu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.