Tarif

Bamya Yemeği Tarifi

Yaz sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı bamya, hafifliği ve lezzetiyle Türk mutfağının en sevilen sebze yemeklerinden biridir. Peki, zeytinyağlı bamya tarifi nasıl yapılır? Bamyalar dağılmadan pişmesi için hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir? İşte adım adım anlatımıyla pratik ve lezzetli bir bamya tarifi…💚
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Bamya Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 357
  • 1
  • Kaydet

Bamya Yemeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g bamya
1 adet kuru soğan
2 adet domates
150 ml zeytinyağı
½ adet limon suyu
yeteri kadar tuz

Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bamyaları bol suyla yıkayın ve süzün. Baş kısımlarını koni şeklinde, çok derine inmeden dikkatlice temizleyin. Bu işlem sırasında bamyaların dağılmaması için özen gösterin.
  • Soğanı ve domatesleri küp küp doğrayın.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Yağ hafifçe ısındığında doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Temizlenmiş bamyaları tencereye ilave edin. Yaklaşık 1 dakika kadar, soğan ve yağla bütünleşene kadar kavurun. Fazla karıştırmamaya dikkat edin ki bamyalar ezilmesin.
  • Doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından limon suyunu ve tuzu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bamya pişerken suyunu bırakacağı için genellikle ekstra suya gerek kalmaz; ancak ihtiyaç olursa az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişen bamyayı ocaktan alın. Sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bamya Yemeği Tarifi Püf Noktası

  • Kaynakça: https://kapurcukmarket.com/product/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi-kitabi/
  • Marmaris yöresinde bamya yemeği, zeytinyağlı versiyonunun yanı sıra etli olarak da hazırlanır. Etli pişirmek için 250-300 gram kuzu veya oğlak etini önceden haşlayın. Ardından soğanı kavurduktan sonra haşlanmış etleri tencereye ilave ederek birkaç dakika kavurun. Diğer malzemeler eklendikten sonra, etin haşlama suyundan yaklaşık 200 ml ekleyin. Böylece hem yemeğe derin bir lezzet katılmış olur hem de bamya, etin aromasıyla bütünleşerek yöresel usulde pişirilmiş olur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
2B Görüntüleme
Pazı Kavurması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Şeyh Mualla Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
70B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.