- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Bamya Yemeği Tarifi
Tarif
Bamya Yemeği Tarifi
Yaz sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı bamya, hafifliği ve lezzetiyle Türk mutfağının en sevilen sebze yemeklerinden biridir. Peki, zeytinyağlı bamya tarifi nasıl yapılır? Bamyalar dağılmadan pişmesi için hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir? İşte adım adım anlatımıyla pratik ve lezzetli bir bamya tarifi…💚
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere

Paylaş
- 357
- 1
- Kaydet
Bamya Yemeği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g bamya
1 adet kuru soğan
2 adet domates
150 ml zeytinyağı
½ adet limon suyu
yeteri kadar tuz
Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaları bol suyla yıkayın ve süzün. Baş kısımlarını koni şeklinde, çok derine inmeden dikkatlice temizleyin. Bu işlem sırasında bamyaların dağılmaması için özen gösterin.
- 2Soğanı ve domatesleri küp küp doğrayın.
- 3Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Yağ hafifçe ısındığında doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- 4Temizlenmiş bamyaları tencereye ilave edin. Yaklaşık 1 dakika kadar, soğan ve yağla bütünleşene kadar kavurun. Fazla karıştırmamaya dikkat edin ki bamyalar ezilmesin.
- 5Doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından limon suyunu ve tuzu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın.
- 6Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bamya pişerken suyunu bırakacağı için genellikle ekstra suya gerek kalmaz; ancak ihtiyaç olursa az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
- 7Pişen bamyayı ocaktan alın. Sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!
Bamya Yemeği Tarifi Püf Noktası
- Kaynakça: https://kapurcukmarket.com/product/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi-kitabi/
- Marmaris yöresinde bamya yemeği, zeytinyağlı versiyonunun yanı sıra etli olarak da hazırlanır. Etli pişirmek için 250-300 gram kuzu veya oğlak etini önceden haşlayın. Ardından soğanı kavurduktan sonra haşlanmış etleri tencereye ilave ederek birkaç dakika kavurun. Diğer malzemeler eklendikten sonra, etin haşlama suyundan yaklaşık 200 ml ekleyin. Böylece hem yemeğe derin bir lezzet katılmış olur hem de bamya, etin aromasıyla bütünleşerek yöresel usulde pişirilmiş olur.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.