- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Biscotti Tarifi
Tarif
Biscotti Tarifi
Biscotti "2 kez pişirilmiş" anlamına gelir ve İtalyanların sıkça tükettiği nefis bir kurabiye çeşididir. Biscotti nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 24B
- 228
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
320 g toz şeker
100 ml sıvı yağ
650 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
50 g kavrulmuş kırık badem
50 g kavrulmuş kırık fındık
30 g doğranmış kuru kayısı
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta ve toz şeker mikser makinesinde krema kıvamı alana dek çırpılır.
- 2Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- 3Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Kek hamurundan daha yoğun bir hamur elde edilir.
- 4Geri kalan tüm malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine konulup kaşıkla düzleştirilir.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dk. pişirilir.
- 6Pişen biscotti, 5 dakika bekledikten sonra keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
- 7Dilimler yan yatırılır ve 160°C fırında 20 dk. daha üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
- 8Afiyetle tüketebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
35 Dakika
4-6 Kişilik
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar (13)
İlk aşama için bu hamur karışımı tepsinin üzerine baton şeklinde konuluyor değil mi daha sonrasında kesiliyor
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi