Tarif

Borscht Çorbası Tarifi

Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Borscht Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 92B
  • 17
  • Kaydet

Borscht Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kemikli dana eti
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
5 g kaya tuzu
5 g karabiber
2 litre su
250 g lahana
4 adet haşlanmış pancar (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
40 ml sirke
Sevis için: Pınar Ekşi Krema, kızarmış ekmek,dereotu

Borscht Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede kemikli dana etini zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
  • Doğranmış soğan, havuç ve kereviz sapını ekleyin.
  • Defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Suyu ilave edip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
  • Doğranmış pancarları ve lahanayı ekleyin.
  • Sirkeyi ilave edip 30 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı ocaktan alıp sıcak olarak servis edin. Servis ederken ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası Tarifi
29B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sulu Köfte Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
132B Görüntüleme
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
134B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.