Tarif

Borscht Tarifi

Kökeni Doğu Avrupa’ya dayanan, özellikle Rus ve Ukrayna mutfağında önemli bir yeri olan Borscht, pancarın rengini ve tadını öne çıkaran, bol malzemeli ve şifa dolu bir çorbadır. Lezzetinin sırrı, uzun süre kaynatılan kemik suyunda ve sebzelerin uyum içinde harmanlanmasında gizlidir. “Borscht çorbası nasıl yapılır?” ve “Borscht hangi sebzelerle hazırlanır?” gibi merak edilen tüm detayları adım adım bu tarifte bulabilirsiniz. Geleneksel tatları sevenler için hem doyurucu hem de besleyici bir tarif sizi bekliyor! 🍲💜
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 2B
  • 5
  • Kaydet

Borscht Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kemik Suyu için:
500 g ilikli dana kemiği
içme suyu (üzerini geçecek kadar)
2 adet defne yaprağı
1 tutam tane karabiber
1 tutam kaya tuzu
10-15 ml elma veya üzüm sirkesi
Çorba için:
250 g dana eti
25 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet pırasa
3 diş sarımsak
200 g beyaz lahana
1 adet haşlanmış pancar
2 adet domates
3 adet küçük boy patates
1,5 lt sıcak dana kemik suyu
Servis için: Pınar Ekşi Krema, mikro filiz

Borscht Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kemik suyu için, derin bir tencereye dana kemiklerini alın, üzerini geçecek kadar içme suyu ekleyin. Defne yaprağı, karabiber, tuz ve sirkeyi ilave edin. Dilerseniz aroma katması için havuç kabuklarını da ekleyebilirsiniz. Kapağı açık şekilde, orta ateşte en az 5-6 saat kaynatın. Bu süreçte kemiklerin özü yavaşça suya geçer. Kaynama esnasında suyun yüzeyinde biriken tortu ve köpükleri kevgirle alarak kemik suyunun berrak olmasını sağlayın.
  • Et ve sebzelerin hazırlığı için, dana etini kuşbaşı doğrayın. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Etleri ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak mühürleyin. Ardından jülyen doğranmış soğanı ekleyin, orta ateşte soğanlar yumuşayıp hafif karamelize olana kadar kavurun. Havuçları ince şeritler halinde doğrayarak tencereye alın, birkaç dakika soteleyin. Bu aşamada bir kepçe kemik suyu ekleyip karışımı lezzetlendirebilirsiniz. Pırasayı ince uzun, sarımsakları ise küçük küçük doğrayarak tencereye ekleyin. Sebzeleri birkaç dakika daha soteleyin.
  • Beyaz lahanayı ve haşlanmış pancarı ince ince kıyın, tencereye ilave edin. Domatesleri rendeleyip ekleyin. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerine 1-1,5 litre kadar sıcak kemik suyunu ilave edin. Dilerseniz ilik parçalarını da çıkarıp çorbaya ilave ederek kıvamını ve lezzetini artırabilirsiniz.
  • Tüm malzemeler eklendikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Hazır olan Borscht çorbasını sıcak olarak kaselere alın. Her porsiyonun üzerine 1 yemek kaşığı ekşi krema ekleyin. Arzu ederseniz mikro filizlerle süsleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Borscht Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
131B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Beyran Çorbası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
127B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
57B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.