- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borscht Tarifi
Tarif
Borscht Tarifi
Kökeni Doğu Avrupa’ya dayanan, özellikle Rus ve Ukrayna mutfağında önemli bir yeri olan Borscht, pancarın rengini ve tadını öne çıkaran, bol malzemeli ve şifa dolu bir çorbadır. Lezzetinin sırrı, uzun süre kaynatılan kemik suyunda ve sebzelerin uyum içinde harmanlanmasında gizlidir. “Borscht çorbası nasıl yapılır?” ve “Borscht hangi sebzelerle hazırlanır?” gibi merak edilen tüm detayları adım adım bu tarifte bulabilirsiniz. Geleneksel tatları sevenler için hem doyurucu hem de besleyici bir tarif sizi bekliyor! 🍲💜
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 2B
- 5
- Kaydet
Borscht Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kemik Suyu için:
500 g ilikli dana kemiği
içme suyu (üzerini geçecek kadar)
2 adet defne yaprağı
1 tutam tane karabiber
1 tutam kaya tuzu
10-15 ml elma veya üzüm sirkesi
Çorba için:
250 g dana eti
25 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet pırasa
3 diş sarımsak
200 g beyaz lahana
1 adet haşlanmış pancar
2 adet domates
3 adet küçük boy patates
1,5 lt sıcak dana kemik suyu
Servis için: Pınar Ekşi Krema, mikro filiz
Borscht Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kemik suyu için, derin bir tencereye dana kemiklerini alın, üzerini geçecek kadar içme suyu ekleyin. Defne yaprağı, karabiber, tuz ve sirkeyi ilave edin. Dilerseniz aroma katması için havuç kabuklarını da ekleyebilirsiniz. Kapağı açık şekilde, orta ateşte en az 5-6 saat kaynatın. Bu süreçte kemiklerin özü yavaşça suya geçer. Kaynama esnasında suyun yüzeyinde biriken tortu ve köpükleri kevgirle alarak kemik suyunun berrak olmasını sağlayın.
- 2Et ve sebzelerin hazırlığı için, dana etini kuşbaşı doğrayın. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Etleri ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak mühürleyin. Ardından jülyen doğranmış soğanı ekleyin, orta ateşte soğanlar yumuşayıp hafif karamelize olana kadar kavurun. Havuçları ince şeritler halinde doğrayarak tencereye alın, birkaç dakika soteleyin. Bu aşamada bir kepçe kemik suyu ekleyip karışımı lezzetlendirebilirsiniz. Pırasayı ince uzun, sarımsakları ise küçük küçük doğrayarak tencereye ekleyin. Sebzeleri birkaç dakika daha soteleyin.
- 3Beyaz lahanayı ve haşlanmış pancarı ince ince kıyın, tencereye ilave edin. Domatesleri rendeleyip ekleyin. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerine 1-1,5 litre kadar sıcak kemik suyunu ilave edin. Dilerseniz ilik parçalarını da çıkarıp çorbaya ilave ederek kıvamını ve lezzetini artırabilirsiniz.
- 4Tüm malzemeler eklendikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- 5Hazır olan Borscht çorbasını sıcak olarak kaselere alın. Her porsiyonun üzerine 1 yemek kaşığı ekşi krema ekleyin. Arzu ederseniz mikro filizlerle süsleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Borscht Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.