- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Börülceli Ege Çorbası Tarifi
Tarif
Börülceli Ege Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Enginar. Artan enginar yaprakları nasıl değerlendirilir? Bu bölümde enginar yapraklarını kullanarak nefis bir çorba hazırlayacağız: Börülceli Enginar Çorbası. Bu şifa deposu çorba ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi şımartabilirsiniz! Enginarlı Börülce Çorbası tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın! Afiyet olsun 😊
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 56
- Kaydet
Börülceli Ege Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet artan enginar yaprakları
20 g domates salçası
1 litre su
20 g tuz
150 g haşlanmış börülce
Sosu için:
10 g kırmızı toz biber
1/4 demet dereotu
Börülceli Ege Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Artan enginar yapraklarını bol suda güzelce yıkayıp ılık suda bekletin.
- 2Bir tencerede tereyağı ve domates salçasını kavurun. Ardından enginar yapraklarını ekleyip karıştırın.
- 3Suyunu ve tuzunu ilave edip enginar kabukları yumuşayana kadar pişirin.
- 4Enginar yaprakları yumuşadıktan sonra el blendırından geçirip süzün. Tekrardan ocağa alın ve kıvamı koyulaşana kadar pişmeye bırakın.
- 5Kıvamı koyulaşmaya başlayan çorbaya haşlanmış börülceleri ve kremayı ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- 6Bu esnada sosunu hazırlayın. Bir sos tenceresinde tereyağı eritin üzerine kırmızı toz biber ekleyip yağı ocaktan alın.
- 7Pişen çorbayı güzel bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Bol miktarda kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Börülceli Ege Çorbası Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı

60 Dakika
2-4 Kişilik