Tarif

Cevizli Erişte Tarifi

Anadolu lezzetlerini Cevizli Erişte tarifi ile yaşatmaya devam ediyoruz. Cevizli erişte makarnası tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Cevizli Erişte Tarifi
Paylaş
  • 69B
  • 49
  • Kaydet

Cevizli Erişte Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuru erişte
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g ceviz içi
yeteri kadar tuz
400 ml sıcak su

Cevizli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye tereyağını koyup koyu renge gelene kadar ateşte bekletiyoruz, ardından erişteyi ekleyip bir süre kavuruyoruz.
  • Güzelce kavrulan eriştelere sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika kadar suyu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Erişteler pişerken ayrı bir tavada doğranmış cevizleri bir yemek kaşığı tereyağında kavuruyoruz.
  • Suyunu çeken erişte makarnası ile kavrulmuş cevizleri birleştirip, tuzunu ekliyoruz ve güzelce karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Renkli Soğuk Makarna Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
27B Görüntüleme
Pratik Makarna Salatası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
144B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Mac and Cheese Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
468B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.