Tarif

Çiçek Donut Tarifi

Kahvaltı sofralarınıza çiçek açtıran nefis donut tarifi! 🌸 Çiçek donut, yumuşacık dokusu, göz alıcı şekli ve nefis lezzetiyle hem göze hem damağa hitap eden harika bir atıştırmalık! Puf puf kabaran kıvamıyla pişiyi aratmayan bu pratik donut tarifi, evde pastane kalitesinde lezzet yakalamanızı sağlayacak. Üstelik, hafif ve lezzetli glazürüyle çocuklardan yetişkinlere herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi kişiselleştirerek tam damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Eğer mayalı donut nasıl yapılır? Donut yaparken nelere dikkat edilmeli? gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız, tüm detaylarıyla bu tarif tam size göre! 🍩✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Karıştırma, Derin yağda kızartma
Çiçek Donut Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 16
  • Kaydet

Çiçek Donut Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
8 g Dr. Oetker Instant Maya
100 ml Pınar Süt
Pınar
175 g Dr. Oetker Mısır Nişastası
25 g glütensiz karabuğday unu
135 g beyaz un
1 adet yumurta
35 g Pınar Tereyağı
Pınar
6 g Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g Dr. Oetker Pudra Şekeri
180 ml su
Glazür ve Süsleme için:
200 g Dr. Oetker Pudra Şekeri
20 ml su
Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Çiçek Donut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, ilk olarak küçük bir kapta instant mayayı ılık süt ile karıştırarak 5 dakika bekletin.
  • Geniş bir kaba mısır nişastası, elenmiş karabuğday unu, elenmiş beyaz un, yumurta, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu, pudra şekeri ve suyu ekleyin.
  • Üzerine aktifleştirdiğiniz mayayı ilave edip tel çırpıcıyla karıştırın. Karışımı elinizle yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Yoğurduğunuz hamuru temiz bir kaba alın ve üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru hafif un serperek tekrar yoğurun (ele yapışmayacak kıvamda olmalı). Ardından hamuru 10 eşit parçaya ayırıp güzelce yuvarlayın.
  • Yağlı kağıdı küçük parçalar halinde kesin ve hamurları bu kağıtların üzerine yerleştirin.
  • Düz tabanlı bir kaseyle hamurların üzerine hafifçe bastırın, ardından bir bıçak yardımıyla çiçek şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurların üzerini temiz bir bezle örtüp 25-30 dakika daha mayalandırın.
  • Kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Mayalanmış hamurları tek tek dikkatlice yağa bırakın ve her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
  • Glazür ve süsleme için, bir kapta pudra şekeri ve suyu iyice çırparak pürüzsüz bir glazür hazırlayın.
  • Ilınan donutları hazırladığınız glazüre batırın. Üzerlerini süsleme glazürü ile dilediğiniz gibi rengarenk süsleyin. Son dokunuş olarak pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Çiçek Donut Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

•Donutları kızartırken yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin, aksi halde dışı hızlıca kızarırken içi tam pişmeyebilir.
Glazür Nedir? Glazür, tatlıların üzerine parlak ve pürüzsüz bir kaplama oluşturmak için kullanılan bir kaplamadır. Genellikle pudra şekeri ve sıvı (su, süt, meyve suyu veya limon suyu gibi) karıştırılarak hazırlanır. Donut, kek, kurabiye ve çörek gibi tatlıların üzerine dökülerek parlak ve hafif sertleşen bir katman oluşturur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pretzel (Brezel) Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme
Pişi Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
110B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.