- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Çiçek Donut Tarifi
Tarif
Çiçek Donut Tarifi
Kahvaltı sofralarınıza çiçek açtıran nefis donut tarifi! 🌸 Çiçek donut, yumuşacık dokusu, göz alıcı şekli ve nefis lezzetiyle hem göze hem damağa hitap eden harika bir atıştırmalık! Puf puf kabaran kıvamıyla pişiyi aratmayan bu pratik donut tarifi, evde pastane kalitesinde lezzet yakalamanızı sağlayacak. Üstelik, hafif ve lezzetli glazürüyle çocuklardan yetişkinlere herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi kişiselleştirerek tam damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Eğer mayalı donut nasıl yapılır? Donut yaparken nelere dikkat edilmeli? gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız, tüm detaylarıyla bu tarif tam size göre! 🍩✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Karıştırma, Derin yağda kızartma

Paylaş
- 2B
- 16
- Kaydet
Çiçek Donut Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
8 g Dr. Oetker Instant Maya
175 g Dr. Oetker Mısır Nişastası
25 g glütensiz karabuğday unu
135 g beyaz un
1 adet yumurta
6 g Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g Dr. Oetker Pudra Şekeri
180 ml su
Glazür ve Süsleme için:
200 g Dr. Oetker Pudra Şekeri
20 ml su
Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Çiçek Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için, ilk olarak küçük bir kapta instant mayayı ılık süt ile karıştırarak 5 dakika bekletin.
- 2Geniş bir kaba mısır nişastası, elenmiş karabuğday unu, elenmiş beyaz un, yumurta, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu, pudra şekeri ve suyu ekleyin.
- 3Üzerine aktifleştirdiğiniz mayayı ilave edip tel çırpıcıyla karıştırın. Karışımı elinizle yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- 4Yoğurduğunuz hamuru temiz bir kaba alın ve üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
- 5Mayalanan hamuru hafif un serperek tekrar yoğurun (ele yapışmayacak kıvamda olmalı). Ardından hamuru 10 eşit parçaya ayırıp güzelce yuvarlayın.
- 6Yağlı kağıdı küçük parçalar halinde kesin ve hamurları bu kağıtların üzerine yerleştirin.
- 7Düz tabanlı bir kaseyle hamurların üzerine hafifçe bastırın, ardından bir bıçak yardımıyla çiçek şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurların üzerini temiz bir bezle örtüp 25-30 dakika daha mayalandırın.
- 8Kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Mayalanmış hamurları tek tek dikkatlice yağa bırakın ve her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
- 9Glazür ve süsleme için, bir kapta pudra şekeri ve suyu iyice çırparak pürüzsüz bir glazür hazırlayın.
- 10Ilınan donutları hazırladığınız glazüre batırın. Üzerlerini süsleme glazürü ile dilediğiniz gibi rengarenk süsleyin. Son dokunuş olarak pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Çiçek Donut Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
•Donutları kızartırken yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin, aksi halde dışı hızlıca kızarırken içi tam pişmeyebilir.
•Glazür Nedir? Glazür, tatlıların üzerine parlak ve pürüzsüz bir kaplama oluşturmak için kullanılan bir kaplamadır. Genellikle pudra şekeri ve sıvı (su, süt, meyve suyu veya limon suyu gibi) karıştırılarak hazırlanır. Donut, kek, kurabiye ve çörek gibi tatlıların üzerine dökülerek parlak ve hafif sertleşen bir katman oluşturur.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.4
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.