- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi
Tarif
Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi
Çikolata severler için vazgeçilmez olan bu tart, kayısının taze ve hafif ekşi tatlarıyla zenginleşir. Hem tatlı hem de meyve aromalı tatları sevenler için mükemmel bir alternatif olan bu çikolatalı kayısılı tart, özel günlerde veya çay saatlerinde sofralarınıza şıklık katacaktır. İşte detaylar...
70 Dakika
8-10 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 18B
- 95
- Kaydet
Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
280 g un
40 g toz şeker
10 g vanilya
2 g tuz
1 adet yumurta
Ganaj için:
160 g bitter çikolata
Üzeri için:
8-10 adet olgun kayısı
Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için unu eleyin ve oda sıcaklığında tereyağını parmak uçlarınızla una yedirin.
- 2Kum kum olunca toz şeker, vanilya, tuz ve yumurtayı hamura iyice yedirin.
- 3Homojen bir kıvam alınca streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
- 4Tart kalıbını yağladıktan sonra hafif unlayın. İnce bir şekilde açtığınız hamuru tart kalıbına serin ve çatal yardımıyla delikler açın.
- 5Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve ağırlık yapacak bakliyatlarla üstünü doldurun. Böylelikle hamurunuz pişerken kabarmayacak.
- 6170 dereceye ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
- 7Ganaj hazırlanışı için; 50 gr tereyağı, krema ve çikolatayı cam bir kapta benmari yöntemi ile eritin.
- 8Soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne hazırladığınız ganajı dökün.
- 9Ganajın üstüne hilal şeklinde kestiğiniz kayısıları bir kısmı dışarıda kalacak şekilde batırarak dekore edin.
- 10Minimum 3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.