Tarif

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi

Sıcak, yoğun çikolata lezzetiyle içinden lav gibi akan çikolatasıyla, çikolatalı lav kek hem gözlere hem de damaklara hitap eden unutulmaz bir tatlı 😋 Davet sofralarından romantik akşamlara kadar her anı tatlandırmak için mükemmel bir seçim olan bu kek tarifi, üstelik sadece 15-20 dakika içinde hazırlanabilir. Şimdi, bu eşsiz lezzetin sırlarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz? İşte tüm püf noktalarıyla çikolatalı lav kek (lava cake) tarifi! 🍫
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
30 Dakika
2 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 28
  • Kaydet

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
55 g Pınar Tereyağı
Pınar
90 g bitter çikolata
15 g un
1 adet büyük boy yumurta + 1 adet yumurta sarısı
25 g toz şeker
1 tutam tuz

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ön Hazırlık için: Fırını 220°C’ye ısıtın. İki adet sufle kabını tereyağı ile yağlayın ve ardından un serpin. Fazla unu silkeleyin.
  • Tereyağını ve bitter çikolatayı aynı kabın içinde benmari usulü veya düşük ateşte eritin. Erimiş karışıma unu eleyerek ekleyin ve karıştırarak homojen hale getirin. Kenarda bekletin.
  • Tam yumurta, yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu, karışımın rengi açılana kadar mikserle çırpın.
  • Eritilmiş çikolata karışımını, çırpılmış yumurta karışımına yavaşça ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Karışımı hazırladığınız sufle kaplarına eşit şekilde bölüştürün.
  • Fırına yerleştirin ve 6 dakika pişirin. Keklerin kenarlarının sertleşip ortalarının hafifçe sallandığından emin olun.
  • Fırından aldığınız lav keklerini 1 dakika kadar dinlendirin. Ardından sufle kabının üstüne bir tatlı tabağı yerleştirip, dikkatlice ters çevirin.
  • Kabı kaldırmadan önce 30-40 saniye bekleyin, ardından kabı dikkatlice çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin.
  • Çırpılmış krema ile sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Yapmanın Püf Noktaları

• Tarif, iki kişilik porsiyonlar için uygundur.
• Lava kekinizi pişirirken ortasının akışkan kalmasına dikkat edin; fırından çıkarıldığında iç kısmı hafif sallanmalıdır.
• Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmanız, kekin dokusunu iyileştirecektir.
• Fırının mutlaka önceden ısınmış olması, kenarların hızla pişip içinin akışkan kalmasını sağlar.
• Tarifin kıvamını koruyabilmek için un miktarını artırmayın. Aksi halde kekin içi akışkan olmayabilir.
• Kekleri önceden hazırlayıp, hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında saklayabilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Kestaneli Muffin Tarifi
5B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Fındıklı Muffin Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Brownie Cupcake ve Çikolatalı Frosting Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.