- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Çılbır Tarifi
Tarif
Çılbır Tarifi
Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-toz biberli sos dökülerek servis edilir. Çılbır tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 149B
- 115
- Kaydet
Çılbır Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
1 litre su
5 g tuz
10 ml sirke
6 adet yumurta
10 g kırmızı toz biber
Çılbır Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaseye yoğurdu alın, içine tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin.
- 21 litre suyu, 5 g tuz ve 10 ml sirkeyle birlikte geniş bir tencerede kaynatın. Ocağı kısın.
- 3Yumurtaları bir tabağa kırın, ardından kaynayan suya tek tek olacak şekilde yumurtaları bırakın. (poşe tekniği)
- 4Yumurtaların akları matlaşınca kevgirle bir tabağa çıkarın. Dilerseniz haşlama suyundan bir miktar koyabilirsiniz.
- 5Sosu için: Küçük bir sahanda tereyağını kızdırın ve ocağı kapatır kapatmaz kırmızı toz biberi ekleyin.
- 6Haşlanmış yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz biberli yağı gezdirerek hemen servis yapın.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?