- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Soğuk İçecek Tarifleri
- Cold Brew Demleme Nasıl Yapılır?
Tarif
Cold Brew Demleme Nasıl Yapılır?
Cold brew, kahvenin soğuk suyla uzun süre demleme yöntemiyle yapılan, oldukça yumuşak ve az asidik bir kahve türüdür. Cold brew demleme nasıl yapılır?
10 Dakika
1 Kişilik
Soğuk İçecek Tarifleri
Demleme
Paylaş
- 13B
- 40
- Kaydet
Cold Brew Demleme Nasıl Yapılır? Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet aeropress filtresi
275 g kahve
30 adet buz
1 gr kahve başına 10 ml su orantısı
Cold Brew Demleme Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır?
- 1275 gr veya istasyon kapasitesine uygun kahve french press ayarına uygun bir şekilde öğütülmelidir, bunun sebebi süzülmenin yavaş olmasına karşın akışın çok yavaş olmaması içindir.
- 2Buz ve kahveye orantılı olarak hazırlanan su karışımı hazneye doldurulur.
- 3Kahve yatağına filtreler yerleştirildikten sonra öğütülen kahve içine boşaltılır ve soğuk su ile drip istasyonu ıslatılır.
- 4Islatma tamamlandıktan sonra, istasyon 3 saniyede 1 damla su akıtacak şekilde ayarlanır.
- 5Yaklaşık 18-24 saat boyunca demlenir ve demleme tamamlandıktan sonra dolapta bir süre daha bekletildikten sonra servise hazırdır.
- 6Yoğun bir konsantresi olduğu için buzlu bir bardakta servis edilmesi ve buzlar biraz eridikten sonra içilmesi önerilir.
Cold Brew Demleme Nasıl Yapılır? Püf Noktası
*Oranlar Cold Brew'ın hazırlanacağı istasyonlara göre değişiklik gösterebilmektedir.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.