Tarif

Enginar Çorbası Tarifi

Enginar mevsimi bitmeden kesinlikle denemeniz gereken çok lezzetli bir çorba tarifi, Enginar Çorbası nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 24B
  • 165
  • Kaydet

Enginar Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet taze enginar
1/2 adet limon
1 adet kuru soğan
2 adet pırasa
2 diş sarımsak
500 ml sebze suyu
25 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet patates
250 ml Pınar Krema
Pınar
tuz&karabiber
az miktardamuskat rendesi

Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Enginarların dış yapraklarını ve göbeğini temizledikten sonra dörde bölüp limonlu suda bekletin. Saplarından da bir miktar temizleyip aynı suda bekletin.
  • Kuru soğan, pırasa ve sarımsakları temizleyip gelişi güzel doğrayın.
  • Sebze suyu için; ayıkladığınız enginar, soğan, pırasa ve sarımsakların kalanını 500 ml su da kaynatmaya başlayın.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Doğranmış kuru soğan, pırasa ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
  • Kavrulan sebzelere, doğranmış patates, temizlenmiş enginar ve kaynattığınız sebze suyunu ekleyin.
  • Tüm sebzelerin pişmesine yakın kremayı ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi ile lezzetlendirdikten sonra blender ile güzelce çekin.
  • Enginar çorbanız hazır. Dilerseniz taze dereotu veya dereotu yağı ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası Tarifi
16B Görüntüleme
Kestane Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Humus Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Violeta Ay
· 19.05.2020

Gerçekten güzeltarif.ve enginar çok yararlı

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Derya Torunoğlu
· 04.06.2022

Ellerinize emeğinize sağlık 👏👏👏

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 04.06.2022

Afiyet olsun, çok teşekkür ederim 👏👏