Tarif

Erik Tavası Tarifi

Tam mevsiminde Erik Tavası tarifi, nasıl yapılır? Antep usulü Erik Tavası yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 16B
  • 65
  • Kaydet

Erik Tavası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
500 g yeşil erik
1 baş taze sarımsak
4 adet arpacık soğan
2 adet yeşil (sivri) biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
100 ml ayçiçek yağı
60 g domates ve biber salçası
kırmızı toz biber
kimyon
tuz
karabiber
200 g kuyruk yağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar

Erik Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip, eşit boylarda iri iri doğrayın.
  • Taze sarımsakları kabuklarından ayırın. Domatesleri 4 eşit parçaya bölün. Arpacık soğanları soyup ikiye bölün.
  • Bakır bir tepsiye kuşbaşı kuzu etlerini alın. Üzerine erikleri, sarımsakları, arpacık soğanları ve doğranmış tüm sebzeleri gelişigüzel ekleyin.
  • Ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını bir kasede karıştırdıktan sonra tepsideki etlerin üzerine dökün. Kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Küpler halinde doğranmış kuyruk yağlarını tepsideki ürünlerin üzerini kapatacak şekilde serpiştirin.
  • Son olarak tereyağı parçaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika kontrollü pişirin.

Erik Tavası Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Üzerinin çok kızarmasını istemezseniz eğer tepsiyi yağlı kağıtla kapatın. 20 dk. kapalı olarak, 15 dk. da açık olarak pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Alinazik Kebabı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Züricher Art Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
52B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.