- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Et Sote Tarifi
Tarif
Et Sote Tarifi
Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan et sote, hem pratik hazırlanışı hem de doyurucu lezzetiyle kalpleri fethediyor. “Et sote nasıl yapılır?”, “Kurban etiyle yumuşacık et sote pişirmenin püf noktaları nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Tam kıvamında, suyunu salmadan pişmiş, mis kokulu bir et sote tarifi için adım adım tüm detaylar burada sizi bekliyor.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 599B
- 123
- Kaydet
Et Sote Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
300 g kuşbaşı kuzu veya dana antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük domates
5 g kekik
5 g pul biber
5 g kimyon
tuz, karabiber
Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak sote yapacağınız sacı ısıtın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alıp kavurmaya başlayın.
- 2Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında doğranmış biberleri ilave edip pişirme işlemine devam edin.
- 3Biberler de yumuşamaya başladığında yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
- 4Son olarak baharatlarla lezzetlendirip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.
Et Sote Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- Daha sulu bir et sote yemeği için su miktarını artırabilirsiniz.
- Dana eti yerine kuzu eti tercih edebilirsiniz.
- Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
- Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ve salça kullanarak sebzeli bir et sote yemeği hazırlayabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.