Tarif

Et Sote Tarifi

Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan et sote, hem pratik hazırlanışı hem de doyurucu lezzetiyle kalpleri fethediyor. “Et sote nasıl yapılır?”, “Kurban etiyle yumuşacık et sote pişirmenin püf noktaları nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Tam kıvamında, suyunu salmadan pişmiş, mis kokulu bir et sote tarifi için adım adım tüm detaylar burada sizi bekliyor.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 603B
  • 126
  • Kaydet

Et Sote Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
300 g kuşbaşı kuzu veya dana antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük domates
5 g kekik
5 g pul biber
5 g kimyon
tuz, karabiber

Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sote yapacağınız sacı ısıtın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alıp kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında doğranmış biberleri ilave edip pişirme işlemine devam edin.
  • Biberler de yumuşamaya başladığında yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Son olarak baharatlarla lezzetlendirip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.

Et Sote Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Daha sulu bir et sote yemeği için su miktarını artırabilirsiniz.
  • Dana eti yerine kuzu eti tercih edebilirsiniz.
  • Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
  • Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ve salça kullanarak sebzeli bir et sote yemeği hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Boyun Tarifi
70 Dakika
2 Kişilik
22B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Vişneli Misket Köfte Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kirde Kebabı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.