Tarif

Et Sote Tarifi

Kurban bayramına özel et sote tarifi nasıl yapılır, tam kıvamında et sote yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 588B
  • 123
  • Kaydet

Et Sote Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
300 g kuşbaşı kuzu veya dana antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük domates
5 g kekik
5 g pul biber
5 g kimyon
tuz, karabiber

Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sote yapacağınız sacı ısıtın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alıp kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında doğranmış biberleri ilave edip pişirme işlemine devam edin.
  • Biberler de yumuşamaya başladığında yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Son olarak baharatlarla lezzetlendirip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.

Et Sote Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Daha sulu bir et sote yemeği için su miktarını artırabilirsiniz.
*Dana eti yerine kuzu eti tercih edebilirsiniz.
*Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ve salça kullanarak sebzeli bir et sote yemeği hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Beef Stroganoff Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
71B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bonfile Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.