Tarif

Fırında İzmir Köfte Tarifi

İzmir mutfağının en sevilen ve pratik yemeklerinden biri olan fırında İzmir köfte, lezzetli köfteler ve bol domatesli sosun mükemmel birleşimidir. Hem pratik hem de doyurucu bu yemek, özellikle akşam yemeklerinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir seçenektir. Fırında pişerek hem lezzetini artıran hem de yağ oranını düşüren patatesli İzmir köfte, geleneksel Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Eğer siz de evde bu eşsiz lezzeti hazırlamak istiyorsanız, adım adım tarifi ve ipuçlarıyla fırında İzmir köfte nasıl yapılır keşfetmeye hazır olun!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 133B
  • 367
  • Kaydet

Fırında İzmir Köfte Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g dana kıyma
1 adet yumurta
100 g galeta unu
8 g tuz
5 g karabiber
5 g kırmızı toz biber
10 g kimyon
2 tutam tarçın
2 tutam kekik
2'şer adet patates ve domates
Domates Sos için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
tuz&karabiber

Fırında İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta; kıyma, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları yoğurarak bir köfte harcı elde edelim. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Patatesleri elma dilimi olacak şekilde, domatesleri de dörde bölelim.
  • Domates sos için; bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtmaya başlayalım. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine rendelenmiş domates ve 2 çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim.
  • Tüm malzeme güzelce kavrulduktan sonra 200 ml kadar su ilave edip sosu kaynatalım. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ve karabiber ile lezzetlendirebilirsiniz.
  • Buzdolabında dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparak parmak şeklini verelim.
  • Bir tepsiye köfteleri dizip, ortasına doğranmış patates ve domatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine salçalı domates sosunu eşit olarak dökelim.
  • 190 derece fırında 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Son 10 dakika fırın rafının en üst kısmına alarak üzerinin güzelce kızarmasını sağladıktan sonra servise hazır edelim. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.9
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Vişneli Misket Köfte Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte Tarifi
48B Görüntüleme
Fıstıklı Bonfile Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (31)

Özgenur Bengisu
· 18.05.2020

Şahane gözüküyor, bu akşam yapıyorum şefim 😋

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.05.2020

Denedikten sonra dönüş bekliyorum 🤘🤘

Nihan Ozmen
· 18.05.2020

Muhteşem gözüküyor 😋 Tariflerinizi severek takip ediyorum. Elinize, emeğinize sağlık 🙏👍

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.05.2020

Çok teşekkür ediyorum🤘🤘

Arzu BERKİN
· 18.05.2020

Harika görünüyor 😋 elinize emeğinize sağlık enkısa zamanda deneyeceğim

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.05.2020

Süper...!Denedikten sonra yorum bekliyorum..🤘🤘