Tarif

Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi

Bayram sofralarına hem şıklık hem de lezzet katacak bir tatlı arıyorsanız, fıstıklı şekerpare tarifi tam size göre! Antep fıstığıyla zenginleşen bu özel tatlı, klasik şekerpareye yepyeni bir dokunuş kazandırıyor. Ağızda dağılan yapısı ve tam kıvamında şerbetiyle dikkat çeken fıstıkpare, bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz en özel tatlılardan biri. “Fıstıklı şekerpare nasıl yapılır?”, “Fıstıkpare tatlısının püf noktaları nelerdir?” gibi soruların cevabını bu tarifte bulabilir, bayram sofralarınızı unutulmaz kılabilirsiniz.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 9
  • Kaydet

Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
550 ml su
370 g toz şeker
1 dilim limon
Hamuru için:
200 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilin
50 g irmik
20 g pudra şekeri
100 g Antep fıstığı tozu
125 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Pınar
1 adet büyük boy yumurta

Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için: Su, toz şeker ve limon dilimini bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte tutun. Şerbeti ocaktan alın ve tamamen soğumaya bırakın.
  • Şekerpare hamuru için: Fırını 180°C fanlı ayarda ısıtın. Geniş bir kapta un, kabartma tozu, vanilin, irmik, pudra şekeri, Antep fıstığı tozu, oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtayı birleştirin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamurdan 35-40 g’lık parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukur oluşturun.
  • Tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıttığınız fırında, üzeri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin ilk sıcaklığı geçene kadar (yaklaşık 2-3 dakika) bekleyin. Soğumuş şerbeti tatlının üzerine gezdirin.
  • Şekerpareleri 2-3 saat oda sıcaklığında dinlendirerek şerbeti tamamen çekmesini sağlayın. Servis etmeden önce çukur kısımlarına Antep fıstığı tozu serpin. Yanına bir top sade dondurma veya taze demlenmiş Türk çayıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
65B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pratik Cevizli Ev Baklavası Tarifi
9B Görüntüleme
Pasafora Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.