- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi
Tarif
Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi
Bayram sofralarına hem şıklık hem de lezzet katacak bir tatlı arıyorsanız, fıstıklı şekerpare tarifi tam size göre! Antep fıstığıyla zenginleşen bu özel tatlı, klasik şekerpareye yepyeni bir dokunuş kazandırıyor. Ağızda dağılan yapısı ve tam kıvamında şerbetiyle dikkat çeken fıstıkpare, bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz en özel tatlılardan biri. “Fıstıklı şekerpare nasıl yapılır?”, “Fıstıkpare tatlısının püf noktaları nelerdir?” gibi soruların cevabını bu tarifte bulabilir, bayram sofralarınızı unutulmaz kılabilirsiniz.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 1B
- 9
- Kaydet
Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
550 ml su
370 g toz şeker
1 dilim limon
Hamuru için:
200 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilin
50 g irmik
20 g pudra şekeri
100 g Antep fıstığı tozu
1 adet büyük boy yumurta
Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için: Su, toz şeker ve limon dilimini bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte tutun. Şerbeti ocaktan alın ve tamamen soğumaya bırakın.
- 2Şekerpare hamuru için: Fırını 180°C fanlı ayarda ısıtın. Geniş bir kapta un, kabartma tozu, vanilin, irmik, pudra şekeri, Antep fıstığı tozu, oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtayı birleştirin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- 3Hamurdan 35-40 g’lık parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukur oluşturun.
- 4Tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıttığınız fırında, üzeri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- 5Fırından çıkan sıcak şekerparelerin ilk sıcaklığı geçene kadar (yaklaşık 2-3 dakika) bekleyin. Soğumuş şerbeti tatlının üzerine gezdirin.
- 6Şekerpareleri 2-3 saat oda sıcaklığında dinlendirerek şerbeti tamamen çekmesini sağlayın. Servis etmeden önce çukur kısımlarına Antep fıstığı tozu serpin. Yanına bir top sade dondurma veya taze demlenmiş Türk çayıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fıstıklı Şekerpare/Fıstıkpare Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.