- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Hamburger Ekmeği Tarifi
Tarif
Hamburger Ekmeği Tarifi
Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Tarifi 🍔 Evde yapılan hamburgerin sırrı, içindeki köfteden çok, yumuşacık ve mis kokulu ekmeğindedir! İçi pamuk gibi kabaran hamburger ekmeklerini artık fırın tadında evde de hazırlayabilirsiniz. Özmen Un iş birliğiyle hazırladığımız bu özel hamburger ekmeği tarifi, profesyonel fırın kalitesinde sonuç almak isteyenler için birebirdir. İster klasik susamlı, ister sade tercih edin bu tarifle ev yapımı hamburger ekmeği deneyiminiz bir üst seviyeye çıkacak!
80 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 873
- 4
- Kaydet
Hamburger Ekmeği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g Özmen Bagira Hamburger Ekmeği Unu
30 g toz şeker
10 g tuz
50 ml su + 150 ml süt + 10 g yaş maya
2 adet yumurta
Üzeri için: susam ve çörek otu
Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Hamurun hazırlanması: Unu hamur yoğurma makinesinin haznesine alın. Üzerine toz şeker ve tuzu ekleyin.
- 2Ayrı bir kapta su, süt ve yaş mayayı maya tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı unun üzerine dökün ve orta hızda yoğurmaya başlayın.
- 3Yumurtaların eklenmesi: Yumurtaları bir kaba kırın ve çok az miktarda su ile hafifçe çırpın. Çırptığınız yumurtanın 3/2’sini hamura ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Kalan 3/1’ini üzerine sürmek için kenara ayırın.
- 4Hamurun yoğurulması: Hamuru 10-12 dakika yoğurun, pürüzsüz ve elastik bir kıvam alınca oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. 1-2 dakika daha yoğurduktan sonra hamuru kabın içinde toplayın. Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 5Şekillendirme: Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru 80-100 g’lık bezelere ayırın, avuç içinizle yuvarlayarak düzgün toplar elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tekrar üzerlerini nemli bir bezle kapatıp 30-35 dakika ikinci mayalanmaya bırakın.
- 6Son hazırlık ve pişirme: Mayalanan hamurların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Üzerine susam ve çörek otu serpin veya sade bırakın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-22 dakika pişirin.
- 7Fırından çıkan hamburger ekmeklerini oda sıcaklığında dinlendirin. Yumuşacık nefis hamburger ekmekleriniz hazır. Afiyet olsun.
Hamburger Ekmeği Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Umut Reçber
Migros Ticaret - Corporate Executive Chef
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




