Tarif

Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi

Krep severler için nefis bir tarif! Yumuşacık kreplerin içinde, bol sebzeli ve nefis baharatlarla harmanlanmış hindi etiyle hazırlanan bu lezzet, akşam yemeklerinize harika bir alternatif sunuyor. Hindi but etiyle protein açısından zengin, sebzelerle besleyici ve ekşi krema dokunuşuyla kremsi bir kıvama sahip bu tarif, hem doyurucu hem de hafif bir seçenek. Üstelik evde kolayca hazırlanabilir! Hindi ve sebzeli krep nasıl yapılır? Krebin püf noktaları nelerdir? Detaylar için tarifimize göz atın! 🚀
60 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 54
  • Kaydet

Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Krep için:
360 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta
280 g elenmiş un
1-2 tutam tuz
10 ml ayçiçek yağı (tavayı yağlamak için)
Sebzeli Harç için:
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
500 g Pınar Hindi But
Pınar
100 g brokoli
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
yeteri kadar tuz ve karabiber

Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında süt, yumurtalar, un ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Krep tavasını iyice ısıtın ve üzerine bir miktar sıvı yağ sürün. Krep hamurundan bir kepçe alın ve tavaya dökün.
  • Hamurun her tarafını eşit şekilde yaydıktan sonra bir tarafı piştikten sonra ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Tüm krep hamurunu aynı şekilde pişirin.
  • Sebzeli harç için, soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince doğrayın. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Hindi but kemiksiz etlerini küp küp doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını ekleyin. İlk olarak doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin, biraz soteledikten sonra doğradığınız biberleri ilave edin.
  • Son olarak, doğranmış hindi etlerini tavaya ekleyin ve etler pişene kadar karıştırarak pişirin. Etler piştikten sonra, brokoliyi ve Pınar Ekşi Krema'yı ekleyin.
  • Karışımı 6-7 dakika boyunca pişirmeye devam edin. Son olarak, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Pişen kreplerin her birinin içine sebzeli hindi karışımını yerleştirin.
  • Krepleri kenarlarından kapatıp, sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz, servis esnasında kreplerin üzerine bir parça daha ekşi krema ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Bamya Tempura Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Raclette & Rösti Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.