- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi
Tarif
Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi
Krep severler için nefis bir tarif! Yumuşacık kreplerin içinde, bol sebzeli ve nefis baharatlarla harmanlanmış hindi etiyle hazırlanan bu lezzet, akşam yemeklerinize harika bir alternatif sunuyor. Hindi but etiyle protein açısından zengin, sebzelerle besleyici ve ekşi krema dokunuşuyla kremsi bir kıvama sahip bu tarif, hem doyurucu hem de hafif bir seçenek. Üstelik evde kolayca hazırlanabilir! Hindi ve sebzeli krep nasıl yapılır? Krebin püf noktaları nelerdir? Detaylar için tarifimize göz atın! 🚀
60 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava

Paylaş
- 13B
- 54
- Kaydet
Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Krep için:
2 adet yumurta
280 g elenmiş un
1-2 tutam tuz
10 ml ayçiçek yağı (tavayı yağlamak için)
Sebzeli Harç için:
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
100 g brokoli
yeteri kadar tuz ve karabiber
Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabında süt, yumurtalar, un ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- 2Krep tavasını iyice ısıtın ve üzerine bir miktar sıvı yağ sürün. Krep hamurundan bir kepçe alın ve tavaya dökün.
- 3Hamurun her tarafını eşit şekilde yaydıktan sonra bir tarafı piştikten sonra ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Tüm krep hamurunu aynı şekilde pişirin.
- 4Sebzeli harç için, soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince doğrayın. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Hindi but kemiksiz etlerini küp küp doğrayın.
- 5Bir tavaya zeytinyağını ekleyin. İlk olarak doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin, biraz soteledikten sonra doğradığınız biberleri ilave edin.
- 6Son olarak, doğranmış hindi etlerini tavaya ekleyin ve etler pişene kadar karıştırarak pişirin. Etler piştikten sonra, brokoliyi ve Pınar Ekşi Krema'yı ekleyin.
- 7Karışımı 6-7 dakika boyunca pişirmeye devam edin. Son olarak, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 8Pişen kreplerin her birinin içine sebzeli hindi karışımını yerleştirin.
- 9Krepleri kenarlarından kapatıp, sıcak olarak servis edin.
- 10Dilerseniz, servis esnasında kreplerin üzerine bir parça daha ekşi krema ekleyebilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.