- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Humus Çorbası Tarifi
Tarif
Humus Çorbası Tarifi
Daha önce hiç denememiş olanlara özel, yöresel bir tarifi sizler ile paylaşmak istiyorum. Humus paçası tarifi: humus paçası nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 21B
- 48
- Kaydet
Humus Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
380 g haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
85 g tahin
50 ml zeytinyağı
10 g kimyon
250 + 50 ml et suyu
5 g kaya tuzu
Servis için:
kızarmış ekmek parçaları
20 ml zeytinyağı + 10 g pul biber
kıyılmış maydanoz
limon dilimleri
Humus Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Haşlanmış nohutu rondoya koyun, üzerine sarımsak, tahin, zeytinyağı, kimyon, 250 ml et suyu ve tuzu ilave edin.
- 2Tüm malzemeyi rondodan çekin ve humusu hazır edin.
- 3Hazırladığınız humusu ve kalan 50 ml et suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
- 4Tenceredeki humus kaynamaya başlayınca servis tabaklarına alın.
- 5Üzerine kızarmış ekmek ve zeytinyağında hafifçe yaktığınız pul biberi ilave edin.
- 6Son olarak ince kıyılmış maydanozu üzerine ilave edip limonla servis yapın.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.