Kısık Ateş
Tarif

Humus Çorbası Tarifi

Daha önce hiç denememiş olanlara özel, yöresel bir tarifi sizler ile paylaşmak istiyorum. Humus paçası tarifi: humus paçası nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Humus Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
380 g haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
85 g tahin
50 ml zeytinyağı
10 g kimyon
250 + 50 ml et suyu
5 g kaya tuzu
Servis için:
kızarmış ekmek parçaları
20 ml zeytinyağı + 10 g pul biber
kıyılmış maydanoz
limon dilimleri

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohutu rondoya koyun, üzerine sarımsak, tahin, zeytinyağı, kimyon, 250 ml et suyu ve tuzu ilave edin.
  • Tüm malzemeyi rondodan çekin ve humusu hazır edin.
  • Hazırladığınız humusu ve kalan 50 ml et suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
  • Tenceredeki humus kaynamaya başlayınca servis tabaklarına alın.
  • Üzerine kızarmış ekmek ve zeytinyağında hafifçe yaktığınız pul biberi ilave edin.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu üzerine ilave edip limonla servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Soğan Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
79B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
51B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
141B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.