Tarif

İncirli Hurma Tatlısı Tarifi

Şekersiz incirli hurma tatlısı nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 85
  • Kaydet

İncirli Hurma Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuru incir
250 g hurma
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
750 ml Pınar Krema
Pınar
850 ml Pınar Barista Süt
Pınar
200 g petibör bisküvi
12 adet incir şekerlemesi
120 g kaymak
120 g toz Antep fıstığı

İncirli Hurma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin saplarını ayıklayın, hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, doğradığınız incir ve hurmaları ilave ederek esmerleşene kadar kavurun.
  • Krema ve sütü ayrı bir tencerede ısıtın. Isıttıktan sonra tereyağı ile kavurduğunuz incir ve hurmaların üzerine ekleyin. Kaynatın ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız karışımı el blenderı ile püre haline getirin.
  • Tepsiye petibör bisküvileri yerleştirin ve üzerine karışımı döküp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tatlıyı dilimleyerek porsiyonlayın. Üzerlerine 10 g kaymak ve 1 adet incir şekerlemesi gelecek şekilde servise hazır hale getirin.
  • Toz Antep fıstığı veya dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka İçinde Labneli Kırmızı Meyve Tarifi
14B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güllabiye Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Havuçlu Cezerye Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.