- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Ispanaklı Ravioli Tarifi
Tarif
Ispanaklı Ravioli Tarifi
Ev yapımı taze makarna hamuruyla hazırlanan ıspanaklı ravioli tarifi sayesinde, İtalyan mutfağının eşsiz lezzetini kendi mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Ispanak, ricotta ve mascarpone peynirinin uyumuyla hazırlanan lezzetli iç harç, aromatik adaçaylı tereyağı sosuyla birleşerek damakta kalıcı bir tat bırakır. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur, doğru kesim yöntemleri ve dengeli dolgu oranıyla kusursuz ravioliler hazırlamak sandığınızdan çok daha kolaydır. Dolgulu makarnalar arasında en çok tercih edilen tariflerden biri olan ravioliye dair tüm püf noktalarını bu içerikte bulabilirsiniz. Ravioli yapımında nelere dikkat edilmelidir? Hamurun hazırlanmasından şekil verilmesine, haşlanmasından soslanmasına kadar tüm aşamaları adım adım öğrenebileceğiniz videomuzu izlemeyi unutmayın! 🍝✨
70 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tava, Haşlama
Paylaş
- 1B
- 4
- Kaydet
Ispanaklı Ravioli Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Dolgusu için:
220 g bebek ıspanak
1 g rendelenmiş muskat
10 ml zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
10 g çam fıstığı
4 g tuz
1-2 tutam beyaz biber
100 g ricotta peyniri
80-100 g mascarpone peyniri
10-20 g parmesan peyniri
Makarna Hamuru için:
320 g un
80 g semolina unu
4 adet yumurta
2 g tuz
Sosu için:
5 ml zeytinyağı
2 yaprak taze adaçayı
1-2 tutam tuz
1 diş sarımsak
3-4 yaprak bebek ıspanak
Servisi için:
parmesan peyniri (yaprak ve rendelenmiş)
Ispanaklı Ravioli Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1İç dolgusu için, ıspanakları 1-2 dakika kaynar suda haşlayın, ardından süzüp fazla suyunu sıkın. Mutfak robotuna haşlanmış ıspanak, muskat, zeytinyağı, yumurta sarısı, çam fıstığı, tuz ve beyaz biberi ekleyin. Püre haline gelene kadar karıştırın.
- 2Ricotta ve mascarpone peynirlerini ekleyip homojen ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- 3Son olarak parmesan peynirini de ekleyin, karıştırın ve karışımı buzdolabında dinlenmeye alın. Soğuyan harcı bir sıkma torbasına aktarın.
- 4Makarna hamuru için, stand mikser kabına un, semolina, yumurtalar ve tuzu alın. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Ardında tezgaha alıp, elinizle hafifçe toparlayın ve streç filme sarın. 20-25 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 5Dinlenen hamuru makarna makinesiyle en geniş ayardan başlayarak inceltin. Her aşamada biraz semolina serperek 3-4 kez katlayın, yeniden açın. Hamur pürüzsüz hale geldiğinde iki eşit parçaya bölün (videodaki gibi).
- 6Hamur şeritlerinin kenarlarını düzleyin ve tekrar ikiye bölün. Hamurun üzerine ince bir tabaka yumurta beyazı sürün (videodaki gibi).
- 7Sıkma torbasındaki iç dolguyu, şeritler halinde aralıklı olarak üzerine sıkın. Diğer hamur parçasını dikkatlice üstüne kapatın. İçinde kalan hava boşluklarını alarak kenarlarını iyice bastırarak yapışmasını sağlayın. Raviolileri keskin bir bıçak veya tırtıklı aparatla kesin (videodaki gibi).
- 8Raviolileri kaynar tuzlu suda ortalama 4-5 dakika haşlayın.
- 9Sosu için, bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip birkaç dakika aromasını salmasını bekleyin. Doğranmış sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
- 10Haşlanmış raviolileri doğrudan tavaya alın, birkaç kaşık haşlama suyuyla birlikte karıştırarak sosla harmanlayın. Taze ıspanak yapraklarını da ekleyip hafifçe karıştırın.
- 11Servis etmeden hemen önce, küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip hazır edin.
- 12Raviolileri servis tabağına alın, üzerine ıspanak yapraklarını yerleştirin. Yaprak ve toz parmesan peyniri serpiştirin. Son dokunuş olarak eritilmiş tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Ispanaklı Ravioli Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.