Tarif

Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi

Klasik kremalı tavuk tariflerinin aksine alternatif tatlar ilave ederek mükemmel sonuçlar elde edebileceğiniz Kaparili Kremalı Tavuk tarifi nasıl yapılır? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
45 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 19B
  • 153
  • Kaydet

Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
250 g tavuk göğsü
1/4 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
10 g un
50 ml fermente üzüm suyu
20 ml limon suyu
100 g konserve domates
100 ml tavuk suyu
30 g kapari
70 ml Pınar Krema
Pınar
yeteri kadar tuz ve karabiber

Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada zeytinyağı ile küp doğranmış tavuk göğsünü soteleyin.
  • Doğranmış kuru soğan ve sarımsağı da ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Un ilave ederek karıştırın.
  • Fermente üzüm suyu ve limon suyu ilavesinin ardından suyunu çektirene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Konserve domates, tavuk suyu ve kapariyi de ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kremayı, asit içeren ürünlerin kıvamı homojen olduktan sonra ilave edin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra güzelce karıştırın, sıcak olarak servis edin.

Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
29B Görüntüleme
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
157B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mantarlı Piliç Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.