Tarif

Karadutlu Cheesecake Tarifi

Karadutun mayhoş aromasıyla buluşan, fırında pişmiş enfes bir cheesecake tarifine hazır mısınız? 🥰 Kıtır tabanı, ipeksi kreması ve göz alıcı meyve sosuyla bu karadutlu cheesecake hem lezzetiyle hem de şıklığıyla sofralarınızın yıldızı olacak. “Evde fırında cheesecake nasıl yapılır?” ya da “Kıvamı tam tutan, çatlamayan cheesecake tarifi nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız, püf noktalarıyla dolu bu detaylı tarif tam size göre! İşte adım adım uygulanabilir, meyve soslu mükemmel cheesecake tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Karadutlu Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 13
  • Kaydet

Karadutlu Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
165 g bisküvi (toz haline getirilmiş)
40 g Pınar Tereyağı (eritilmiş)
Pınar
Cheesecake Harcı için:
500 g Pınar Beyaz
Pınar
175 g pudra şekeri
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 adet yumurta
280 ml Pınar Krema
Pınar
Sosu için:
250 g karadut
35 g toz şeker
1 dilim limonun suyu

Karadutlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 170°C’ye (alt üst ayar) önceden ısıtın.
  • Bisküvileri toz haline getirin ve eritilmiş tereyağıyla bir kapta karıştırın.
  • Bu karışımı kelepçeli cheesecake kalıbının tabanına bastırarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin, sonra soğuması için kenara alın.
  • Cheesecake harcı için, geniş bir kapta Pınar Beyaz, pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu pürüzsüz olana dek çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin, sadece karışana kadar çırpın.
  • Kremayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Cheesecake harcını bisküvili tabanın üzerine dökün ve spatula ile düzleştirin.
  • Isınmış 170°C fırında 40 dakika pişirin. Püf Noktası: Cheesecake’in çatlamaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kapla su koyarak nem dengesini sağlayabilirsiniz.
  • Fırın süresi sonunda fırını kapatın, kapağını açarak cheesecake’i içeride soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat soğutun.
  • Sosu için, karadut, toz şeker ve limon suyunu bir sos tenceresinde 5 dakika kaynatın. Sosu isterseniz blender ile pürüzsüz hale getirin ya da taneli bırakın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan cheesecake’in üzerine karadut sosunu dökün. Dilerseniz yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Karadutlu Cheesecake Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • 20 cm'lik çember kalıp kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Choco Labneli Cheesecake Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kahveli Cheesecake Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
2B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Brownie Cheesecake Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.