Tarif

Karides Güveç Tarifi

Karides güveç tarifinin mükemmel lezzetini deneyimleyin!
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Karides Güveç Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 29
  • Kaydet

Karides Güveç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet küçük boy karides
1-2 adet sivri biber
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş sarımsak
1 adet olgun domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar
50 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
30 ml su
taze kekik
tuz
çekilmiş tane karabiber
pul biber

Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada tereyağını kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, ince doğranmış mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.
  • Ardından ekşi krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, pul biberle lezzetlendirin. Üzerine suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırına verip kaşar peyniri eriyince sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
13B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ
· 16.12.2021

Ekşi krema yerine tuzlu yoğurt kullansak olur mu?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, yerine normal krema kullanabilirsiniz.