Kısık Ateş
Tarif

Karides Güveç Tarifi

Karides güveç tarifinin mükemmel lezzetini deneyimleyin!
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Karides Güveç Tarifi
Paylaş
  • 35B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet küçük boy karides
1-2 adet sivri biber
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş sarımsak
1 adet olgun domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar
50 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
30 ml su
taze kekik
tuz
çekilmiş tane karabiber
pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada tereyağını kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, ince doğranmış mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.
  • Ardından ekşi krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, pul biberle lezzetlendirin. Üzerine suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırına verip kaşar peyniri eriyince sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
75B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Maki Sushi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
39B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ
· 16.12.2021

Ekşi krema yerine tuzlu yoğurt kullansak olur mu?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 16.12.2021

Merhaba, yerine normal krema kullanabilirsiniz.