Tarif

Karnabahar Biftek Tarifi

Karnabahar biftek (steak), lezzetli ve besleyici bir ana yemek olarak hem gözlere hem damaklara hitap eden son zamanların popüler yemeğidir. Bu tarifte, karnabaharın kendine has tadını korurken, ekşi krema ve hardal sosu ile zenginleştirilmiş bir lezzet sunuyoruz. Üzerine gezdirilen chimichurri sosu ise yemeğe taze ve canlı bir dokunuş katıyor. Peki chimichurri sos tarifi nasıl yapılır? Karnabahar biftek (steak) için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla hem kolay hem lezzetli karnabahar tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Karıştırma, Tava
Karnabahar Biftek Tarifi
Paylaş
  • 4B
  • 26
  • Kaydet

Karnabahar Biftek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sosu için:
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
20 g Pınar Tane Hardal
Pınar
70 g Pınar Hardal
Pınar
50 g Pınar Mayonez
Pınar
1 diş sarımsak
tuz ve karabiber
Chimichurri için:
1/4 demet maydanoz
1/2 adet kırmızı kapya biber
1/2 adet sarı kapya biber
1-2 dal taze kekik
1 diş sarımsak
2-3 damla üzüm sirkesi
50 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
Karnabar Biftek için:
1 dilim karnabahar (orta kalınlıkta)
15 ml zeytinyağı
10 g kırmızı toz biber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz ve karabiber

Karnabahar Biftek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban sosu için, ekşi krema, tane hardal, hardal sos, mayonez, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
  • Chimichurri sosu için, bir kasede ince kıyılmış maydanoz, küçük küp doğranmış kırmızı biber ve sarı biber, taze kekik, rendelenmiş sarımsak, üzüm sirkesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın ve kenara alın.
  • Karnabahar biftek için, 1 adet küçük boy karnabaharı keskin bir bıçak ile orta kalınlıkla olacak şekilde dilimleyin.
  • Geniş bir tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Dilimlenmiş karnabaharı dikkatlice tavaya yerleştirin, üzerine de bir miktar zeytinyağı gezdirin, kırmızı toz biber serpin ve tereyağı ekleyin.
  • Karnabahar dilimini bolca erimiş tereyağı ile kızarttıktan sonra ocaktan alın.
  • Sunum, ekşi kremalı sosu buzdolabından çıkarın ve geniş bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine kızarmış karnabahar dilimini yerleştirin. Karnabaharın üzerine de chimichurri sosunu gezdirin ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Karnabahar Biftek Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.4
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
17B Görüntüleme
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
70B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
137B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Aylin Balsarı
· 17.11.2024

Çoy iyi fikir😋 tadıda güzel olacağa benziyor. Deneyeceğim.Tarifi verenin ellerine sağlıklar olsun.👌🧿

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 17.11.2024

Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Tadı gerçekten çok güzel, denemenizi öneririm 😊💐

Selvinaz Tuylu
· 02.01.2025

Tane hardal koymasak olur mu? Ekşi krema yerine yoğurt kullansak olur mu?