- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Sorbe Tarifleri
- Kayısı Sorbe Tarifi
Tarif
Kayısı Sorbe Tarifi
Kayısı Sorbe, yazın sıcak günlerinde serinlemek için mükemmel bir tatlı alternatifi sunar. Taze kayısıların doğal tatları, şekersiz ve hafif bir şekilde şekerle buluşturulup donarak buz gibi bir lezzete dönüşür. Ağızda eriyip giden, nefis meyve aromalı kayısılı sorbe nasıl yapılır? İşte detaylar...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 22B
- 115
- Kaydet
Kayısı Sorbe Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kayısı
100 ml su
100 g toz şeker
Kayısı Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kayısı çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkartın.
- 2Doğranmış kayısıları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
- 3Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
- 41 saatin sonunda donmuş kayısı dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
- 5Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- 6Kayısılı sorbeniz hazır, afiyet olsun.
Kayısı Sorbe Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar (2)
Ben bu tarifi beğendim, yapabilirim ama kaysılarısoğutucu buzluğunda mı donduracağız, bir de şerbet sıcak mı ılık mı olsun bilemedim. Yapamazsam torun dalga geçiyor. İlk defa yapacağım.
Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi