Tarif

Kayısı Sorbe Tarifi

Kayısı Sorbe, yazın sıcak günlerinde serinlemek için mükemmel bir tatlı alternatifi sunar. Taze kayısıların doğal tatları, şekersiz ve hafif bir şekilde şekerle buluşturulup donarak buz gibi bir lezzete dönüşür. Ağızda eriyip giden, nefis meyve aromalı kayısılı sorbe nasıl yapılır? İşte detaylar...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 22B
  • 115
  • Kaydet

Kayısı Sorbe Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kayısı
100 ml su
100 g toz şeker

Kayısı Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kayısı çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkartın.
  • Doğranmış kayısıları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kayısı dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kayısılı sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Kayısı Sorbe Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Ananas Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Şeftali Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Kiraz Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
· 10.08.2020

Ben bu tarifi beğendim, yapabilirim ama kaysılarısoğutucu buzluğunda mı donduracağız, bir de şerbet sıcak mı ılık mı olsun bilemedim. Yapamazsam torun dalga geçiyor. İlk defa yapacağım.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Kayısıları 1 saat buzlukta dondurduktan sonra ılık şerbetle beraber rondodan çekin. Daha sonra bu karışımı bir kaba alıp tekrar dondurucuya kaldırın. En az 2 saat dondurduktan sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz videomuzu da izleyebilirsiniz. Çok kolay gelsin, ellerinize sağlık 😊👏