Tarif

Kolay Bademli Keşkül Tarifi

Bademli keşkül tarifi nasıl yapılır? Kolay yapımıyla alışılmışın dışında enfes keşkül tarifi ve püf noktaları...
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kolay Bademli Keşkül Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 36
  • Kaydet

Kolay Bademli Keşkül Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g pirinç unu
150 g badem
150 g toz şeker
30 g nişasta
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g vanilya

Kolay Bademli Keşkül Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suyun içine koyup 5 dakika kadar bekletin.
  • Ardından sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  • 8-10 adet bademi ayırın, gerisini çok ince olacak şekilde kıyın.
  • Sütü tencereye dökün.
  • Üzerine pirinç unu, kıyılmış badem ve toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra az suda erittiğiniz nişastayı yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2 dakika sonra ekşi kremayı ekleyip karıştırın.
  • Tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak kaselere paylaştırın.
  • Ilımaya başladıktan sonra üzerini ayırdığınız bademlerle süsleyin.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çilekli Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Crème Brûlée Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
212B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.