- Tarifler
 - Dondurma ve Sorbe Tarifleri
 - Dondurma Tarifleri
 - Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
 
Tarif
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
Katkısız ve doğal ev yapımı şeftalili dondurma nasıl yapılır? Şeftalili dondurma tarifinin püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma

Paylaş
- 28B
 - 161
 - Kaydet
 
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g şeftali
125 ml su
160 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya özü (çekirdeği)
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeğini çıkarın, iri iri doğrayın ve bir tencereye alın.
 - 2Üzerine su ilave edip 8-10 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
 - 3Daha sonra ocağı kısık ateşe getirin, toz şekeri ilave edip karıştırarak şekerin erimesi sağlayın.
 - 4Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, 2 saat oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
 - 5Soğuyan karışımı, kremayı, ekşi kremayı ve vanilyayı bir blendera alıp püre haline gelene dek çekin.
 - 6Ardından bir dondurma kabına alın ve derin dondurucuya yerleştirin.
 - 7Dondurmanın kristalize olmaması için 8 saat boyunca, her saat başı karıştırın.
 - 8Minimum 12 saat derin dondurucuda bekletin, daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
 
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?



