Tarif

Kuzu Tandır Tarifi

Davet sofralarında misafirlerinizin unutamayacakları muhteşem lezzet önerimiz kuzu tandır tarifi... Son derece kolay ve lezzetli lokum kıvamında kuzu tandır tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 44B
  • 45
  • Kaydet

Kuzu Tandır Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet kuzu kol
5 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
5-6 adet tane karabiber
10 g tuz

Kuzu Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tavada eritin.
  • Kuzu kolu tuzlayın. Tuzlanan eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
  • Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
  • Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
  • Eti pişirdiğiniz tava içine ekşi krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Kuzu Tandır Tarifi Püf Noktası

*Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
150 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Mutancana Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
57B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.