Tarif

Limon Kremalı Pavlova Tarifi

Hafif dokusu ve zarif sunumuyla öne çıkan pavlova, yaz sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biri. Bu tarifte, dışı çıtır içi yumuşacık mereng tabanını, ferahlatıcı limon kremasıyla buluşturuyoruz. Taze meyvelerle süslenen limon kremalı pavlova, hem göze hem damağa hitap eden özel davet tatlıları arasında yerini alıyor. “Limon kremalı pavlova nasıl yapılır?” veya “Pavlova tatlısı tarifi” gibi aramalara yanıt veren bu tarifle, siz de evde şık ve lezzetli pavlovalar hazırlayabilirsiniz. İşte pavlova yapmanın tüm detayları…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
80 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Limon Kremalı Pavlova Tarifi
Paylaş
  • 484
  • 1
  • Kaydet

Limon Kremalı Pavlova Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mereng için:
110 g yumurta beyazı (3 yumurta)
220 g toz şeker
3 g krem tartar
2-3 ml vanilya özütü
Limon Kreması için:
60 ml limon suyu
60 g toz şeker
1 adet büyük boy yumurta
10 g nişasta
1 tutam toz zerdeçal
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Limon Kremalı Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 100°C’de önceden ısıtın.
  • Merengi hazırlayın: Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını temiz ve kuru bir kapta çırpmaya başlayın. Köpürmeye başladığında şekeri azar azar ekleyin, ardından krem tartarı ve vanilya özütünü ilave edin.
  • Çırpmaya, çırpma telini kaldırdığınızda merengin ucu sabit kalana kadar devam edin. Bu noktadan sonra fazla çırpmayın.
  • Merengi, istediğiniz uçla donatılmış bir sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine orta boy yuvarlaklar şeklinde sıkın. Ortalarına bir kaşıkla veya marzipan yardımıyla hafif çukur açın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 60-70 dakika pişirin. Tamamen kuru bir iç istiyorsanız 90 dakikaya çıkarabilirsiniz.
  • Limon kremasını hazırlayın: Limon suyu, toz şeker ve yumurtayı bir sos tenceresine alın.
  • Nişastayı eleyerek ekleyin, zerdeçalı ilave edin iyice karıştırın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Koyulaşan karışıma tereyağını iki seferde ekleyin, tamamen eriyene kadar karıştırın. Kıvam kontrolü için spatulaya aldığınız kremayı parmağınızla çizdiğinizde akmıyorsa hazır demektir.
  • Hazırladığınız kremayı ince bir süzgeçten geçirin, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuyan merenglerin ortasına limon kremasını doldurun.
  • Üzerlerini taze meyvelerle süsleyin ve hemen servis edin. Afiyet olsun.

Limon Kremalı Pavlova Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hazır Çikolatalı Ekler Tarifi
26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Süzme Saray Aşuresi Tarifi
90 Dakika
8-10 Kişilik
47B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
43B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.