Tarif

Limonlu Pasteis de Nata Tarifi

Portekiz mutfağından bir lezzetle karşınızdayım: Nata tarifi. Portekizli kremalı tart olarak da bilinen Pasteis de Nata, tarçın ile pişirilen yumurtalı bir tarttır. Ayrıca Lizbon yakınlarında Belem'in en ünlü tatlısıdır. Limon aromalı nata tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Limonlu Pasteis de Nata Tarifi
Paylaş
  • 57B
  • 97
  • Kaydet

Limonlu Pasteis de Nata Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 ml su
250 g toz şeker
yarım adet limon kabuğu
1 adet çubuk tarçın
40 g un
20 g mısır nişastası
240 ml Pınar Barista Süt
Pınar
1 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
10 adet Pınar Milföy
Pınar
1 adet muffin kalıbı 12'li

Limonlu Pasteis de Nata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım bardak suyu, şekerli limon kabuklarını ve çubuk tarçını bir tencereye alın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatamaya başlayın.
  • Ayrı bir yerde un ve nişastayı az miktarda sütle topaklanma yapmadan karıştırarak hazırlayın. (Bu aşamada 1 yemek kaşığı mahlep ilave ederek harika bir lezzet verebilirsiniz)
  • Bu karışımı kalan sütün içine yavaş yavaş ekleyerek, ayrı bir tencerede kısık ateşte karıştırarak ısıtmaya devam edin.
  • Kaynadığı anda diğer tenceredeki tarçın ve limon kabuklarını çıkararak, su karışımına süt karışımını yavaş yavaş ekleyin.
  • Yumurtaları çırparak bütün malzemeye ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Fokurdadığı anda 1-2 dakika daha kısık ateşte tutun ve koyulaşmasını sağlayın.
  • Altını kapatıp biraz dinlendirin ve soğumaya bırakın.
  • Muffin kalıplarınızı taban ve yanlarını kaplayacak biçimde yerleştireceğiniz milföy hamurlarını oklava yardımıyla açarak bir miktar inceltin. (ne çok ince ne de kalın olmalı)
  • Kalıpların içine yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içine koyun.
  • Önceden ısıttığınız 220°C fırında, 18-20 dakika pişirin.
  • Yanına da Galao'nuzu hazırlarsanız, Lizbon'lu oldunuz demektir. :) Afiyet olsun.

Limonlu Pasteis de Nata Tarifi Püf Noktası

*Limon kabuğunun beyaz etli kısmını almamaya çalışın çünkü acı tat verir.
*Milföy hamuru yeterli miktarda olmalı.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi
approved
23B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Cassata al Forno Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Antep Fıstıklı Tart Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.