Tarif

Limonlu Piliç But Tarifi

Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Tava
Limonlu Piliç But Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 150
  • Kaydet

Limonlu Piliç But Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
Garnitür için:
2 adet kırmızı soğan
20 g toz şeker
tuz&karabiber
2-3 adet çeri domates

Limonlu Piliç But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
  • Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
  • Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
  • Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
  • Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Tavuklu Karnabahar Püresi Tarifi
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Şinitzel Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
340B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Hilal Öner
· 06.07.2020

Harika görünüyor!👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi