- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Mantarlı Tagliatelle Tarifi
Tarif
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
Eşsiz İtalyan lezzeti mantarlı tagliatelle tarifi!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 40B
- 90
- Kaydet
Mantarlı Tagliatelle Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g makarna
1 adet soğan
1 diş sarımsak
8 adet mantar
5 dal taze kekik
3 g tuz
3 g karabiber
Mantarlı Tagliatelle Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kremalı mantar soslu makarna hazırlamak için; kaynayan suya makarnaları ilave edin, üzerine tuz ekleyin. Ara ara makarnayı karıştırarak pişmeye bırakın.
- 2Bir tencereye sıvı yağ dökün. Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları tavaya ilave edin ve soteleyin.
- 3Mantarları da ince ince doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Kremayı ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- 4Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 5Makarna tarifimizin bu aşamasında pişen makarnaları süzün.
- 6Sosun üzerine rende kaşar peynir ekledikten sonra süzülen makarnayı sosa ekleyin 1-2 dakika sosla birlikte pişirin.
- 7Kremalı mantar soslu makarnayı servis tabağına alın. Üzerine biraz daha rende kaşar peyniri serpin. En üste de kekik yapraklarını yerleştirerek tabağı süsleyin.
- 8Sürpriz misafirleriniz için kolayca hazırlanan ve damaklarda harikalar yaratacak enfes bir tarif. Leziz kremalı mantar soslu makarnamız hazır. Afiyet olsun!

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri

volkan bozoklu
executive chef kökenli fmdanışman egitmen cheftruzim işletmecirestaurant otelmenü planlamaişletmeci

30 Dakika
4-6 Kişilik