Tarif

Mengen Çorbası Tarifi

Hafifi acılı, iştah açıcı nefis çorba tarifi: Bolu Mengen çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Mengen Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 38B
  • 40
  • Kaydet

Mengen Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pilavlık bulgur
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
25 g un
5 g kuru nane
5 g pul biber
15-20 g biber salçası
20 g domates salçası
380 ml et suyu
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g tuz

Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanı 2-3 dk. kavurun.
  • Ardından unu ilave edip kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
  • Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
  • Daha sonra et suyunu, diğer tarafta haşlanmış bulguru ve ekşi kremayı içine ekleyip kaynatın.
  • Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
122B Görüntüleme
Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
375B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.