- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Mercimek Çorbası Tarifi
Tarif
Mercimek Çorbası Tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan mercimek çorbası, hem besleyici hem de pratik yapımıyla sofraların en sevilen lezzetlerinden biri! Peki, kıvamı tam tutan, lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Bu tarifte, çorbanızın pürüzsüz ve lezzetli olması için dikkat etmeniz gereken püf noktalarını keşfedeceksiniz. İşte, en iyi mercimek çorbası tarifini hazırlamanız için bilmeniz gereken her şey! 🍲🔥
70 Dakika
8-10 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 440B
- 180
- Kaydet
Mercimek Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1-2 adet havuç
50 ml zeytinyağı
2 litre tavuk veya et suyu
tuz ve karabiber
20 g un
200-220 ml su
Servis için: 20 g Pınar Tereyağı ve 10 g kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı mercimekleri birkaç kez bol suyla yıkayıp süzün.
- 2Patates, havuç ve kuru soğanı yıkayıp kabaca doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın ve doğradığınız sebzeleri ekleyerek birkaç dakika kavurun.
- 3Yıkanmış mercimekleri tencereye ekleyin. Üzerine et suyunu ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- 4Tüm malzemeler iyice piştiğinde el blenderi ile çorbayı pürüzsüz hale getirin.
- 5Ayrı bir küçük tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun. (Açık sarı bir kıvam almalı.) Daha sonra 1 bardak soğuk su ekleyip hızlıca karıştırarak açın.
- 6Hazırladığınız roux karışımını çorbaya ekleyin ve iyice karıştırarak birkaç dakika kaynatın. Pürüzsüz bir kıvam için çorbayı tel süzgeçten geçirin.
- 7Servis önerisi: Küçük bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyip 15 saniye kadar kavurun. Bu sosu çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
4.8
12 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?