Tarif

Mini Baklava Cheesecake Tarifi

Hem baklava hem de cheesecake sevenler için eşsiz bir lezzet: Mini Baklava Cheesecake! ❤️ Çıtır baklava yufkası katmanları, fıstıklı tabanı ve kremsi cheesecake dolgusu ile tatlı severleri mest eden bu özel tarif, hem göze hem de damaklara hitap ediyor. Üstelik yapımı düşündüğünüzden çok daha pratik! 😊 Misafirlerinize, özel gün sofralarınıza veya kendinizi şımartmak için mutlaka deneyin. Mini Baklava Cheesecake nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi! ✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
65 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Mini Baklava Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 9
  • Kaydet

Mini Baklava Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dış Katman için:
20 adet yuvarlak kesilmiş baklava yufkası
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
Tabanı için:
50 g pirinç Antep fıstığı
35 g pudra şekeri
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
Cheesecake Harcı için:
200 g Pınar Beyaz
Pınar
80 g pudra şekeri
1 adet yumurta
10 g mısır nişastası
100 ml Pınar Krema
Pınar
Şerbeti için:
140 ml su
120 g toz şeker
2-3 damla limon suyu
1 adet anason, 1 adet karanfil, 1 tutam muskat cevizi

Mini Baklava Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dış katman için: Baklava yufkalarının her katına eritilmiş tereyağı sürerek 5 kat olacak şekilde üst üste dizin. Hazırladığınız 5 kat yufkayı 10 cm çapındaki küçük kek kalıplarına yerleştirin. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve tezgaha alın.
  • Tabanı için: Antep fıstığını, pudra şekerini ve eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Bu karışımdan 4 yemek kaşığı ayırın, geri kalanını önceden pişirdiğiniz yufkaların tabanına paylaştırın.
  • Cheesecake harcı için: Pınar Beyaz ve pudra şekerini bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın, ardından mısır nişastası ve kremayı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Bu harcı kalıplara eşit şekilde bölüştürün. Üzerlerine daha önce ayırdığınız Antep fıstıklı karışımı serpiştirin. 160°C’de 20-25 dakika pişirin.
  • Şerbeti için: Küçük bir tencerede su, toz şeker, limon suyu, anason, karanfil ve muskat rendesini karıştırarak kaynamaya bırakın. Yaklaşık 5 dakika kaynatın ve karamelize olmaması için başından ayrılmayın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırından çıkan mini cheesecake’lerin üzerine ve kenarlarına soğuyan şerbeti gezdirin. Dilerseniz üzerini çilek dilimleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mini Baklava Cheesecake Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pınar Beyaz’lı San Sebastian Cheesecake Tarifi
37B Görüntüleme
Çilekli Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kavanozda Cheesecake Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.