- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Mini Baklava Cheesecake Tarifi
Tarif
Mini Baklava Cheesecake Tarifi
Hem baklava hem de cheesecake sevenler için eşsiz bir lezzet: Mini Baklava Cheesecake! ❤️ Çıtır baklava yufkası katmanları, fıstıklı tabanı ve kremsi cheesecake dolgusu ile tatlı severleri mest eden bu özel tarif, hem göze hem de damaklara hitap ediyor. Üstelik yapımı düşündüğünüzden çok daha pratik! 😊 Misafirlerinize, özel gün sofralarınıza veya kendinizi şımartmak için mutlaka deneyin. Mini Baklava Cheesecake nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi! ✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
65 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma

Paylaş
- 2B
- 9
- Kaydet
Mini Baklava Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dış Katman için:
20 adet yuvarlak kesilmiş baklava yufkası
Tabanı için:
50 g pirinç Antep fıstığı
35 g pudra şekeri
Cheesecake Harcı için:
80 g pudra şekeri
1 adet yumurta
10 g mısır nişastası
Şerbeti için:
140 ml su
120 g toz şeker
2-3 damla limon suyu
1 adet anason, 1 adet karanfil, 1 tutam muskat cevizi
Mini Baklava Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Dış katman için: Baklava yufkalarının her katına eritilmiş tereyağı sürerek 5 kat olacak şekilde üst üste dizin. Hazırladığınız 5 kat yufkayı 10 cm çapındaki küçük kek kalıplarına yerleştirin. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve tezgaha alın.
- 2Tabanı için: Antep fıstığını, pudra şekerini ve eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Bu karışımdan 4 yemek kaşığı ayırın, geri kalanını önceden pişirdiğiniz yufkaların tabanına paylaştırın.
- 3Cheesecake harcı için: Pınar Beyaz ve pudra şekerini bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın, ardından mısır nişastası ve kremayı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Bu harcı kalıplara eşit şekilde bölüştürün. Üzerlerine daha önce ayırdığınız Antep fıstıklı karışımı serpiştirin. 160°C’de 20-25 dakika pişirin.
- 4Şerbeti için: Küçük bir tencerede su, toz şeker, limon suyu, anason, karanfil ve muskat rendesini karıştırarak kaynamaya bırakın. Yaklaşık 5 dakika kaynatın ve karamelize olmaması için başından ayrılmayın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 5Fırından çıkan mini cheesecake’lerin üzerine ve kenarlarına soğuyan şerbeti gezdirin. Dilerseniz üzerini çilek dilimleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mini Baklava Cheesecake Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.