- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Mısır Ekmeği Tarifi
Tarif
Mısır Ekmeği Tarifi
Karadeniz’in meşhur mısır ekmeğini evinizde yapmak ister misiniz? Tam kıvamında, yumuşak iç dokulu ve dışı hafif kıtır mısır ekmeği tarifiyle sofralarınıza yöresel bir lezzet katın! Mısır ekmeği yapmanın püf noktalarını, doğru un seçimini ve pişirme tekniklerini öğrenmek için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
8-10 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 101B
- 126
- Kaydet
Mısır Ekmeği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş ve derin bir kapta; mısır unu, oda sıcaklığında tereyağı, tuz, süt ve 1 bardak kaynar suyu hamur haline gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kıvam alana kadar yavaşça kaynar su eklemeye ve karıştırmaya devam edin. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
- 2Tüm malzemeleri 15 dk. boyunca güzelce karıştırdıktan sonra asma yaprağı serili geniş bir fırın tepsisine harcı eşit olacak şekilde yayın.
- 3Harcın üzerini elinizi hafif ıslatarak pürüzsüzleştirin. Son şeklini vermek için bir bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
- 4Önceden ısıtılmış fansız 250°C fırında 5 dk., ardından fırın derecesini 200’e düşürüp toplamda 45-60 dakika arası kontrollü pişirin.
- 5Ekmeğin üzeri kızarınca fırını kapatın ve 5 dk. daha fırında bekletin.
- 610-15 dk. dinlendirdikten sonra tepsiyi ters çevirip asma yapraklarından ayırın.
- 7İster sıcak ister soğuk olarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Mısır Ekmeği Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
*Su el değmeyecek sıcaklıkta olmalıdır.
*Kaynar suyu azar azar ve yedire yedire eklemek ekmeğinizin formunu korur. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
*Harcın kıvamı orta cıvıklıkta olmalıdır.
*Asma yaprağı yerine tepsinin her yerini sıvı yağ ile güzelce yağlayıp harcı dökebilirsiniz.
*Pişme süresi fırından fırına değişkenlik göstereceği için kontrollü pişirmenizde fayda var.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.