Tarif

Mısır Ekmeği Tarifi

Karadeniz’in meşhur mısır ekmeğini evinizde yapmak ister misiniz? Tam kıvamında, yumuşak iç dokulu ve dışı hafif kıtır mısır ekmeği tarifiyle sofralarınıza yöresel bir lezzet katın! Mısır ekmeği yapmanın püf noktalarını, doğru un seçimini ve pişirme tekniklerini öğrenmek için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
8-10 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 101B
  • 126
  • Kaydet

Mısır Ekmeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg mısır unu
150 g Pınar Tereyağı ya da kaymak
Pınar
20 g tuz
240 ml Pınar Süt
Pınar
750 ml kaynar su

Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kapta; mısır unu, oda sıcaklığında tereyağı, tuz, süt ve 1 bardak kaynar suyu hamur haline gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kıvam alana kadar yavaşça kaynar su eklemeye ve karıştırmaya devam edin. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri 15 dk. boyunca güzelce karıştırdıktan sonra asma yaprağı serili geniş bir fırın tepsisine harcı eşit olacak şekilde yayın.
  • Harcın üzerini elinizi hafif ıslatarak pürüzsüzleştirin. Son şeklini vermek için bir bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış fansız 250°C fırında 5 dk., ardından fırın derecesini 200’e düşürüp toplamda 45-60 dakika arası kontrollü pişirin.
  • Ekmeğin üzeri kızarınca fırını kapatın ve 5 dk. daha fırında bekletin.
  • 10-15 dk. dinlendirdikten sonra tepsiyi ters çevirip asma yapraklarından ayırın.
  • İster sıcak ister soğuk olarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Mısır Ekmeği Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir?

*Su el değmeyecek sıcaklıkta olmalıdır.
*Kaynar suyu azar azar ve yedire yedire eklemek ekmeğinizin formunu korur. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
*Harcın kıvamı orta cıvıklıkta olmalıdır.
*Asma yaprağı yerine tepsinin her yerini sıvı yağ ile güzelce yağlayıp harcı dökebilirsiniz.
*Pişme süresi fırından fırına değişkenlik göstereceği için kontrollü pişirmenizde fayda var.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Sarımsaklı Ekmek Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
292B Görüntüleme
Kıymalı Ekmek Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Pratik Ekmek Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.